Uneori sunt lenesa, recunosc, vreau ceva dulce fara sa depun cine stie ce efort si atunci apelez la un
artificiu - folosesc un premix pentru a grabi putin lucrurile.
Prajitura aceasta e nemaipomenit de gustoasa. Textura umeda a blatului si bezeaua moale o transforma intr-o experienta de neuitat.
Ingrediente:
Blat:
- 400 g premix negresa fara gluten
- 200 ml lapte
- 150 ml cafea tare (neindulcita)
- 3 oua mari
- 70 g pudra de roscove
Bezea:
- 2 albusuri (de la oua mari si proaspete)
- 100 g zahar brun
- un praf sare
- 1/4 lgt zeama lamaie
- 1/2 lgt otet balsamic
- 1/2lgt esenta rom
Cum procedam:
Blat:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas punem premixul pentru negresa, laptele, ouale, si cafeaua si amestecam bine cu un tel. Adaugam pudra de roscove si o inglobam cu telul.
3. Turnam compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, raftul din mijloc, treapta de coacere uniforma, pentru 40 minute.
4. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca, apoi il transferam pe un platou.
Bezea:
1. Punem albusurile intr-un bol degresat si le mixam spuma cu praful de sare si cu zeama de lamaie, mai intai la viteza mica apoi la viteza mare.
2. Incorporam zaharul in albusuri in 3 transe, mixand bine dupa fiecare transa adaugata, pana cand zaharul se dizolva complet, iar spuma este lucioasa. Adaugam otetul balsamic si esenta de rom si mixam pana la inglobarea acestora.
3. Intidem bezeaua deasupra blatului si o caramelizam cu o torta pentru bucatarie.
Enjoy!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.