Schar a pregatit un concurs nou in care puteti sa votati pe facebook retetele participante in campanie, le gasiti in albumul campaniei - click AICI pentru a le vizualiza si vota.
Nu uitati de concursul care se desfasoara pe blog - click AICI pentru detalii. Mult succes!
Ingrediente pentru 2 portii:
- 50 g grissini Schar
- 100 g branza de vaci
- 200 g pasta de rosii
- 2 albusuri de la oua XL
- 1 praf sare
- pt decor - rosii cherr, busuioc, grisine
Cum procedam:
1. Punem un vas cu apa la infierbantat. Punem albusurile intr-un vas de inox impreuna cu praful de sare si il punem deasupra vasului cu apa fierbinte (avand grija sa nu atinga apa si sa amestecati continuu - eu m-am oprit cateva secunde pentru a face fotografia si albusurile s-au inchegat), batem albusurile cu un tel pana cand spuma formata se intareste.
2. Luam albusurile de pe bain-marie, turnam pasta de rosii si o inglobam treptat cu telul.
3. Pentru asamblare, rupem cate o grisina o punem pe fundul paharului, punem 40 g spuma de rosii deasupra, apoi din nou o grisina rupta bucatele, 50 g branza de vaci si 40 g spuma de rosii. Decoram cu rosii cherry si busuioc proaspat.
Nota 1: eu am folosit pasta de rosii facuta in casa si e putin mai moale decat cea din comert.Vedeti si in imaginea de jos lichidul lasat dupa amestecarea cu spuma de albusuri, lichid pe care l-am aruncat.
Nota 2: Daca simtiti nevoia mai puteti adauga sare in spuma de albusuri si in branza de vaci.
O reteta foarte inventiva. Felicitari !
RăspundețiȘtergereNu m am gandit ca pot folosi grisinele la asa ceva dar voi incerca.
Multumesc. :)