Bun gasit, dragilor! Mi-am prelungit vacanta si asta nu din lipsa de inspiratie sau de retete, ci din 
simplul motiv ca taurii o iau mai greu din loc. :P
   Mno acu' ca am revenit la "civilizatie", vorba unei prietene, am adus si o bunatate de crema. Initil am am vrut sa fac un curd dens, insa m-am gandit sa schimb modul de preparare si a iesit o crema aerata cu note dulci-acrisoare.  
Daca va doriti o crema mai densa puteti incerca sa adaptati ingredientele la reteta de AICI.
Daca va doriti o crema mai densa puteti incerca sa adaptati ingredientele la reteta de AICI.
Ingrediente:
- 300 ml suc (proaspat stors si strecurat) de clementine
 - 3 lg zeama de lamaie
 - coaja de la o portocala
 - 180 g zahar
 - 4 oua mari (de tara am folosit eu)
 - 2 galbenusuri de la oua mari
 - 100 g unt moale
 
Cum procedezi: 
1. Intr-un vas amesteca sucurile cu 180 g zahar si cu coaja de portocala (taiata cu un peeler de legume ca sa o poti 
scoate mai tarziu)
  si pune pe foc 5-6 minute. Amesteca pana cand se dizolva zaharul. 
2. Intr-un bol pune 4 oua mari + 2 galbenusuri si mixeaza-le bine.
3. Opreste focul si adu vasul cu suc fierbinte langa cel cu ouale 
batute. 
4. Ia cate 1/2 de polonic (sau cate un linguroi) de suc si incorporeaza-l in ouale batute 
amestecand energic (ca sa nu obtii omleta :P).  Mai repeta operatiunea 
de vreo 5 ori apoi poti turna sucul direct din vas in fir subtire 
amestecand mereu.
5. Toarna compozitia intr-un vas de yena/inox si muta-l pe baie de 
aburi. Amesteca in crema pana cand observi ca se ingroasa. Testul pentru
 astfel de crema este cel cu lingura - adica daca bagi lingura si 
compozitia sta pe spatele ei inseamna ca e destul de groasa si o poti 
lua de pe bain marie. 
6. Ia crema deoparte si cate este inca fierbinte pune 100 g unt moale (preferabil taiat cubulete) si
 amesteca pana il inglobezi total (daca ti se pare ca nu s-a topit pui vasl din nou pe bain marie si amesteci pana cand se topeste complet).
7. Transferi crema in borcane, o lasi sa se raceasca apoi o bagi in 
frigider. 
Teoretic rezista 2 saptamani,  practic de cate ori vei avea treaba la frigider iti vei dori sa mai iei o lingurita.  :))
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.