Dragii mei, ca sa vedeti cat de harnicuta am fost azi va arat ca am pregatit si niste aperitive vegane ca
varianta pentru cei care nu mananca nici un fel de produs animal. Au facut senzatie. Fiica-mea a exclamat: "e ca salata boeuf numai ca e mult mai usoara". :)
Ingrediente:
- 200 g orez
- 1/2 ceapa
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 1 lg ulei
- 150 g maioneza de post Univer
- 1 lgt capere
- sare si piper
- frunze de salata
- _____
- apa pentru fiert orezul
Cum procedam:
1. Intr-un vas incingem uleiul, curatam si spalam ceapa, o taiem cubulete si o calim in ulei pana devine translucida. Turnam orezul spalat impreuna cu 4 masuri de apa fiarta si fierbem pana cand se inmoaie bobul (10-15 min). Scurgem orezul si il clatim cu apa rece apoi il lasam la scurs intr-o sita pana cand se raceste.
2. Rasturnam intr-un vas incapator orezul, taiem rondele partea alba a cepei verzi, razuim morcovul, adaugam maioneza si caperele, asezonam cu sare si piper, si adaugam o frunza de salata tocata, sau patrunjel daca preferati, si amestecam.
3. Repartizam compozitia pe frunze mici de salata.
Enjoy!
Nota: puteti adauga cubulete de rosie (numai daca le taiati dinainte si le lasati la scurs 2 minute), masline verzi fara sambure si cubulete de sunca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.