Dragii mei, va promiteam in postarea trecuta retete noi. Aceasta este una din retetele testate in
bucataria noastra si indragita maxim atat de cei mici cat si de cei mari. Au fost atat de bune incat s-a cerut bis, si iar bis... :)
Pentru ca am scapat de cateva kilograme in ultimele luni, prietenii de la Laboratoarele Remedia s-au gandit la silueta mea si mi-au venit in ajutor. Am primit spre testare un nou produs Green Sugar pudra care se preteaza la prepararea cremelor, glazurilor, fondantului, il puteti folosi si pentru pudrat prajiturile) de care sunt tare multumita. Acum incerc sa-mi pastrez proportiile consumand prajituri indulcite cu indulcitor natural extras din Stevia rebaudiana cu 0 calorii si indice glicemic. :) I'm so happy!
Muffins (14 buc)
Ingrediente uscate:
- 300 g faina de grau
- 100 g indulcitor Green Sugar
- 50 g cacao
- 1 lgt bicarbonat de sodiu
- 50 g miez de nuca (tocat)
Ingrediente umede:
- 400 ml apa
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lgt otet
- 1lgt rom/esenta de rom
Crema:
- 2 avocado (240 g pulpa avocado)
- 3 banane congelate (280 g fara coaja)
- 60g Green Sugar pudra
- 50 g cacao
Decor
- miez de nuca tocat
Muffins
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un bol punem ingredientele uscate (in afara de miezul de nuca) si le amestecam.
3. Facem o adancitura in mijlocul ingredientelor uscate si adaugam apa, otetul, uleiul si romul apoi amestecam usor,prin miscari circulare cu un tel. Adaugam miezul de nuca tocat si amestecam.
3. Facem o adancitura in mijlocul ingredientelor uscate si adaugam apa, otetul, uleiul si romul apoi amestecam usor,prin miscari circulare cu un tel. Adaugam miezul de nuca tocat si amestecam.
4. Repartizam compozitia in tava de briose tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Crema
1. Scoatem cu o lingura pulpa de avocado, apoi o punem impreuna cu indulcitorul pudra intr-un vas inalt si mixam cu ajutorul unui mixer vertical.
2. Adaugam bananele congelate si mixam pana cand obtinem o pasta fina. Adaugam cacaoa si o inglobam cu o spatula (ca sa nu imprastiem cacao peste tot), apoi folosimmixerul vertical pentru a omogeniza compozitia.
2. Adaugam bananele congelate si mixam pana cand obtinem o pasta fina. Adaugam cacaoa si o inglobam cu o spatula (ca sa nu imprastiem cacao peste tot), apoi folosimmixerul vertical pentru a omogeniza compozitia.
2. Punem crema intr-un pos cu dui simplu si o repartizam pe cele 14 briosele, apoi decoram cu miez de nuca tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.