FoodSaver Romania, va indemn sa punem bazele economisirii alimentelor si sa ne alaturam campaniei "Stop risipei alimentare"!
Recunosc cinstit ca
desi incerc sa ma limitez si sa nu risipesc multe alimente tot nu
reusesc, cel
mai adesea aruncand cam un sfert din ceea ce cumpar si nu folosesc la
timp. Stiu ca nu sunt singura care se confrunta cu acesta problema.
La nivel mondial sunt
aruncate anual la gunoi 2 miliarde de tone de alimente, iar in ceea ce priveste
Europa lucrurile nu sunt tocmai roz aruncandu-se 89 milioane de tone de
alimente. In timp ce noi risipim alimentele
11% din populatia lumii inca lupta
pentru a-si asigura hrana.
Trebuie sa recunoastem
ca nici tara noastra nu sta prea bine la acest capitol. Romanii arunca
anual cinci milioane de tone de alimente
la gunoi asta in timp ce altii sufera de foame. V-ati intrebat vreodata daca exista solutii la aceasta problema?
Asadar va provoc sa
spunem “Stop risipei alimentare” si va dau si o solutie pentru aceasta problema
– aparatul de vidat FoodSaver FFS002X. Pentru mine a venit ca o gura de aer
proaspat, fiindca de multa vreme doream sa achizitionez un astfel de aparat.
Aparatul FoodSaverFFS002X este dotat cu leduri care indica modul de progresie al vidarii si vine cu urmatoarele accesorii: 1 rola 28cm + 2 pachete pungi + furtun vidare sticle/ caserole. Are integrat spatiu de depozitare rola si cutter si o tavita de picurare detasabila (care colecteaza excesul de umiditate, lichide si mici resturi ce apar in timpul vidarii). Are functii de vidare si sigilare automate, iar functia de sigilare se poate utiliza si separat (astfel poti sa iti confectionezi din rola pungi de dimensiunea dorita). De asemenea, in pachet mai gasim si portul pentru caserole si sticle.
Aparatul FoodSaverFFS002X este dotat cu leduri care indica modul de progresie al vidarii si vine cu urmatoarele accesorii: 1 rola 28cm + 2 pachete pungi + furtun vidare sticle/ caserole. Are integrat spatiu de depozitare rola si cutter si o tavita de picurare detasabila (care colecteaza excesul de umiditate, lichide si mici resturi ce apar in timpul vidarii). Are functii de vidare si sigilare automate, iar functia de sigilare se poate utiliza si separat (astfel poti sa iti confectionezi din rola pungi de dimensiunea dorita). De asemenea, in pachet mai gasim si portul pentru caserole si sticle.
Noul meu ajutor in
bucatarie FoodSaver FFS002X este un
aparat suplu, cu design atractiv (incat m-am indragostit de el de cum l-am scos
din ambalaj), usor de depozitat (puntand fi asezat si pe verticala) si foarte
usor de folosit.
Mno, acu’ sa va zic la
ce va poate ajuta frumuselul asta. Ne dam seama si din denumire ca FoodSaverFFS002X este un aparat care ne ajuta sa economisim atat alimente (prin ambalare
in vid) cat si bani si timp. Ce inseamna “in vid” adica aparatul elimina aerul
dintr-un ambalaj (pungi, caserole, sticle) special creat pentru el si il
etanseaza pastrand astfel proprietatile gustative si calitatea alimentelor.
Ei bine acum o sa intrebati ce putem vida, ei
bine putem vida tot felul de alimente: alimente uscate (precum paine,
biscuiti, alune, nuci, fasole, orez, cafea macinata etc.), fructe, legume, carne, ulei, otet, vin si
chiar produse nealimentare (precum obiecte din argint, articole pentru drumetii
in natura).
Avantajul este ca folosind aparatul de vidat, alimentele raman
proaspete si tin de 5 ori mai mult decat ar tine in conditii obisnuite de
depozitare.
Traim in secolul
vitezei si suntem mereu in continua lipsa de timp, iar Food Saver FFS002X ne poate
ajuta sa ne eliberam programul. Adica gatim o data pe saptamana (cel mai adesea
la mine ziua de sambata e destinata gatitului in cantitati mari), portionam in
cantitati mai mici si ambalam in vid iar cand ne intoarcem de la servici
scoatem mancarea din figider si o incalzim, mai simplu de atat zau ca nu se
poate.
Pungile si foliile
FoodSaver au canale speciale care permit eliminarea eficienta a aerului. Iar
datorita structurii multistrat actioneaza ca o bariera ultraeficienta impotriva
oxigenului si umezelii ajuta la prevenirea arsurii prin congelare.
Un lucru foarte
important care trebuie precizat, este acela ca pungile FoodSaver folosite la
ambalare se pot refolosi. Le spalam, le uscam si le refolosim.
Cum functioneaza: dupa cum va ziceam in randurile de mai sus, este tare usor de folosit. Deschidem capacul punem punga cu alimentele de vidat cu partea deschisa in tavita colectoare, apasam capacul o data pe ambele parti, vom observa ca banda verde de pe butoane intra in interior, apoi mai apasa o data cu putere, pana cand observam ca banda verde de pe acestea iese in afara.
Cand aparatul este inchis corect se aprinde primul led verde.
Apasam apoi butonul vidare si sigilare si asteptam pana cand aparatul extrage tot aerul din ambalaj, in timpul acesta ledurile incarcandu-se progresiv, pana cand vor ajunge la cel de culoare rosie. Cand vidarea s-a terminat ledurile se vor stinge ramanand aprins doar primul led de culoare verde.
Cum functioneaza: dupa cum va ziceam in randurile de mai sus, este tare usor de folosit. Deschidem capacul punem punga cu alimentele de vidat cu partea deschisa in tavita colectoare, apasam capacul o data pe ambele parti, vom observa ca banda verde de pe butoane intra in interior, apoi mai apasa o data cu putere, pana cand observam ca banda verde de pe acestea iese in afara.
Cand aparatul este inchis corect se aprinde primul led verde.
Apasam apoi butonul vidare si sigilare si asteptam pana cand aparatul extrage tot aerul din ambalaj, in timpul acesta ledurile incarcandu-se progresiv, pana cand vor ajunge la cel de culoare rosie. Cand vidarea s-a terminat ledurile se vor stinge ramanand aprins doar primul led de culoare verde.
Iata in ce mod l-am utilizat: pentru pranz am gatit vita cu bere bruna. Cum nu s-a consumat toata, am pus intr-o punga FoodSaver si am vidat-o. Am
portionat carnea pentru gratar si am ambalat-o in vid pentru a-i pastra
prospetimea. De asemenea, fiindca aveam o cantitate mai mare de carne
de vitel, am portionat-o pentru friptura.
Am cumparat carne de pui si am procedat la fel si cu aceasta. Mai mult
una din ele am pus-o direct in marinada si cand am musafiri o pot scoate
la dezghetat, apoi o pun in tava, o dau la cuptor si gata-i puiul
tandooori. :)
Cand vidam carne este de
preferat ca aceasta sa nu fie umeda, daca are umiditate in exces o stergem cu
un servet de hartie si abia apoi o introducem in punga de vidare. In plus, daca
aveti o cantitate mai mare de carne si vreti sa o pastrati in congelator, este
recomandat sa congelati mai intai carnea portionata apoi sa o vidati.
Voi reveni curand cu vesti despre aparatul de vidat FoodSaver FFS002X .
Pentru mai multe detalii privind aceasta campanie accesati link-ul "Stop risipei alimentare" .
Pentru mai multe detalii privind aceasta campanie accesati link-ul "Stop risipei alimentare" .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.