Prajitura cu nuca si carob (fara faina, fara zahar)

  Salutare dragilor! Am pregatit o prajitura de toamna cu putine ingrediente si putine calorii. Si pentru ca
luna aceasta Green Sugar celebreaza 5 ani de la nastere, va invit sa cantam "Multi ani traiasca" si sa servim o felie de prajitura.
  Impreuna cu Green Sugar va invit si la un concurs, detalii in finalul postarii.
 
Ingrediente:
  • 6 oua medii
  • 80 g indulcitor Green Sugar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 50 g pudra de roscove (carob)
  • 1 mar feliat (optional)
  • un praf sare





















Cum procedam:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam indulcitorul si mixam pana cand spuma devine ferma.
4. In albusurile spuma turnam galbenusurile si mixam pana cand le inglobam. 
5. Cernem pudra de roscove si o inglobam cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare, de sus in jos, adaugam miezul de nuca macinat si procedam la fel. 
6. Turnam compozitita in tava (35x25 cm) unsa cu ulei de palmier/unt si tapetata cu o lingurita pudra de roscove, punem marul feliat deasupra (optional de altfel:).
7. Introducem in cuptor pentru 20-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. 
Simplu si bun! 
 Nota: puteti inlocui pudra de roscove cu cacao.
Am impartit in 12 portii, iar numarul de calorii/portie este de 108. :)  

  CONCURS:
 Puteti castiga un bol si un borcan de indulcitor marca Green Sugar indeplinind urmatoarele conditii:

1. Distribuiti/share public acesta postare pe pagina voastra de Facebook.
2. Lasati un comentariu aici pe blog (la aceasta postare) cu numele vostru si cu link-ul spre share-ul de pe Facebook.
3. Castigator va fi cel care va strange cele mai multe Like-uri la postarea de pe wall-ul sau.
4. Concursul se desfasoara pana pe 31 octombrie 2015, iar premiul se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
5. Castigatorul va fi anuntat aici, pe blog, pe 2 noiembrie!

Later edit:

Castigatoarea concursului este Panazan Bianca Raluca. Pentru a intra in posesia premiului, te rog sa-mi lasi datele de contact!





















Comentarii

  1. O sa incerc reteta .Cred ca o sa mi placa .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciobanu Roxana
    https://www.facebook.com/rocsy.ciobanu/posts/887160778028311?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine prajiturica!
    Ilinca Andreea
    https://www.facebook.com/deyutzky/posts/994502397262822

    RăspundețiȘtergere
  4. Robert Badica https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666454226968260&id=100008110960014&ref=bookmarks

    RăspundețiȘtergere
  5. Panazan Bianca Raluca
    https://www.facebook.com/bya.ralu/posts/1047806695259883?pnref=story

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.