Dragii mei, trebuie sa va spun un secret. :) Congelatorul meu e intesat cu fructe fiindca sunt mare
fan, si acestea intrec ca proportie legumele si infinit carnea. Le folosesc la smoothie-uri, prajituri, gemuri instant, inghetata.. etc.
Va dau un pont, aunci cand cumparati mai multe fructe si stiti ca nu le veti consuma in totalitate, e bine ca o parte din ele sa le congelati. In acest mod evitam risipa alimentara despre care am tot vorbit in articolele anterioare.
Cum procedam:
Spalam fructele si le lasam intr-o sita la scurs. Fructele mari le
taiem in bucati mai mici, le asezam pe un singur rand in punga de vidare
pe care o vom pune cu capatul in tavita colectoare, pornim
aparatul FoodSaver si il lasam sa-si faca datoria.
Fructele mai mici si mai fragile (zmeura, prune, cirese, coarne, etc.) pot fi compresate prin vidare daca sunt puse in stare proaspata. Pentru a evita compresarea fructelor tapetam o tava cu hartie de copt, si punem frutele pe ea intr-un singur rand, astfel incat sa nu se atinga fruct cu fruct apoi introducem tava in congelator. Cand acestea au inghetat le transferam intr-o punga FoodSaver si le vidam.
Am vidat in acest fel coarne, zmeura, nectarine si la iarna or fi numai bune de prajiturit.
Nu pot decat sa multumesc Food Saver Romania si Retete culinare si sa va invit sa va alaturati campaniei “Stop risipa alimentara”.
Va las un tabel preluat din brosura cu instructiuni a aparatului sa vedeti cat tin alimentele vidate.
Fructele mai mici si mai fragile (zmeura, prune, cirese, coarne, etc.) pot fi compresate prin vidare daca sunt puse in stare proaspata. Pentru a evita compresarea fructelor tapetam o tava cu hartie de copt, si punem frutele pe ea intr-un singur rand, astfel incat sa nu se atinga fruct cu fruct apoi introducem tava in congelator. Cand acestea au inghetat le transferam intr-o punga FoodSaver si le vidam.
Am vidat in acest fel coarne, zmeura, nectarine si la iarna or fi numai bune de prajiturit.
Nu pot decat sa multumesc Food Saver Romania si Retete culinare si sa va invit sa va alaturati campaniei “Stop risipa alimentara”.
Va las un tabel preluat din brosura cu instructiuni a aparatului sa vedeti cat tin alimentele vidate.
Alimente
|
Durata
de depozitare
|
Loc
de depozitare
|
Menţiuni
|
Carne de oaie, porc, miel, pasare
|
2-3 ani
|
Congelator
|
Congelaţi în prealabil alimentele
umede inainte de a le ambala in vid.
|
Carne tocată
|
1 an
|
||
Peşte
|
2 ani
|
||
Brânzeturi tari (Cheddar, parmezan,
Gouda etc.)
|
4-8 luni
|
Frigider
|
Pentru a menţine brânza proaspată
, ambalaţi-o în vid după fiecare utilizare. Folosiţi pungi foarte lungi pentru
a lasa 25 mm la fiecare sigilare nouă.
Brânzeturile moi nu se ambalează niciodată
în vid.
|
Salată, spanac etc.
|
2 săptămâni
|
Frigider
|
Spălaţi, apoi uscaţi alimentele. Pentru
rezultate optime, ambalaţi-le într-o caserolă FppdSaver.
|
Sparanghel, broccoli, varza de
Bruxelles, fasole verde, mazăre,
porumb, etc.
|
2-3 ani
|
Depozitaţi
întotdeauna în congelator
|
Opăriţi legumele până când sunt fierte, dar nu moi
înainte de ambalare. Congelaţi înainte de ambalare. Separaţi-le în timpul congelării
pentru a evita lipirea legumelor când sunt ambalate. Nu ambalaţi niciodată în vid ciuperci proaspete.
|
Caise, piersici , prune ,
nectarine
|
1-3 ani
|
Congelator
|
Congelaţi în prealabil fructele de padure obişnuite si
fructele de pădure moi inainte de ambalare. Separaţi-le în timpul congelării
pentru a evita lipirea fructelor când sunt ambalate.
|
Fructe de padure moi (zmeura,
mure, capsuni)
|
1 săptamână
|
Frigider
|
|
Fructe de padure tari (afine,
merisoare)
|
2 săptămâni
|
||
Pâine, chifle produse de patiserie
|
1-3 ani
|
Congelator
|
Este recomandat sa folosiţi o caserolă FoodSaver pentru a
evita strivirea. Alternativ, congelaţi în prealabil produsele până se
întăresc.
|
Nuci, alune, seminţe
|
2 ani
|
Cămară
|
|
Chipsuri, biscuiti, sărăţele etc.
|
3-6 săptămâni
|
Cămară
|
Pentru alimentele fragile folosiţi
o caserolă FoodSaver.
|
Sosuri, supe, tocane
|
1-2 ani
|
Congelator
|
Congelaţi în prealabil intr-un
recipient potrivit până la întărire. Transferaţi lichidul congelat într-o
punga FoodSaver şi apoi vidaţi.
|
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.