Campania #ManancResponsabil – rețete gustoase
pentru persoane cu nevoi speciale de alimentație
initiata de Alimente Speciale in colaborare cu The Smart Cuisine la care am onoare sa particip. Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI.
Aceasta campanie doreste sa sensibilizeze cititorii cu privire asupra
afectiunilor care necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste
regimul alimentar adoptat. Statisticile arata ca peste 80% dintre romani
sufera de afectiuni care necesita un regim alimentar special.
Clatite sunt sigura ca stiti sa faceti, dar eu propun varianta sarata si fara gluten, iar in functie de tipul de umplutura folosit, reteta se preteaza si intolerantei la lactoza.
- 130 g faina alba fara gluten pentru paine
- 350 ml apa rece
- 1 lgt cimbrisor uscat
- 1/2 lgt sare
- 1/4 lgt turmeric (optional)
Umplutura:
- Sos pentru paste cu rosii uscate la soare
- morcov
- telina
- ceapa verde
- usturoi (optional)
- branza proaspata de vaci (optional)
Cum procedam:
1. Punem faina alba fara gluten intr-un bol si o amestecam cu cimbrisorul uscat, sare si turmeric. Turnam apa si amestecam cu un tel.
2. Incingem o tigaie neaderenta (pentru clatite) si o ungem cu putin ulei. Turnam un polonic mic de compozitie si o intidem cat permite inclinand usor tigaia. Lasam pe foc potrivit pana cand se coace.
3. Razuim morcovul si telina, taiem ceapa verde.
4. Pe fiecare clatita intindem o lingurita de sos pentru paste cu rosii uscate, asezam legumele si branza (optional) si rulam.
S-aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.