Paine cu sfecla si tarhon (fara gluten)


   Despre campania "retete creative de paine fara gluten" gazduita de  Gourmandelle si sutinuta de Schar
Romania am mai discutat aici si aici.
 Nu uitati stati pe aproape fiindca organizatorii au pregatit premii frumoase si pentru voi, vedeti aici ce si cum. :) 
  De data aceasta am ales sa testez faina Bread Mix facand o paine consistenta. O paine gustoasa ce poate tine cu succes locul micului dejun.
 


Ingrediente:
Aluat

Umplutura:
  • 230 g sfecla rosie fiarta
  • 1/2 lgt tarhon uscat
  • 1/2 lgt cimbru
  • 1/2 lgt pudra usturoi (optional)
  • 1/2 lgt sare

Cum procedezi:
Aluat:
Pune 250 g faina intr-un vas, fa o adacnitura in mijloc si adauga drojdia dizolvata in apa calda impreuna cu zaharul. Adauga sarea si tarhonul si amesteca cu o lingura. Adauga uleiul si framanta cat sa il inglobezi. Adaugi restul de faina si framanti usor pana o inglobezi pe toata. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 30 de minute.

Umplutura:
Tai sfecla julienne si o amesteci cu tarhon, cimbru, sare si usturoi.

Asamblare:
1. Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Imparti aluatul in 3 bucati egale. Intinzi fiecare bucata sub forma unui oval, repartizezi pe fiecare bucata sfecla si rulezi usor pana obtii un cilindru. In final impletesti cei trei cilindri obtinuti.
3. Pui painea intr-o tava dreptunghiulara si introduci in cuptor pana cand se rumeneste (35-40 min). 
Se serveste cu iaurt sau simpla.
S-aveti pofta!















Comentarii

  1. Buna seara. Va rog sa imi spuneti cu ce fel de faina fara gluten s-ar putea inlocui faina pentru paine fara gluten Dr.Schar. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! Din pacate nu am testat alte tipuri de faina fara gluten in afara de cea de la Schar si cea de la Doves asa ca nu va pot indruma spre alt tip.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! As vrea sa intreb cum puteti framanta si foma cilindri, cand aluatul este f.lipicios. Cu exces de faina sau cu ulei pe maini? Si ati spus ca se pun .250gr faina in castro si la sfarsit adaugam restul de faina. Care rest cand la ingrediente spuneti 250g faina intotal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! Ati folosit acelasi tip de faina si a iesit lipicios?
    Puteti sa il intindeti ajutandu-va de putin ulei.
    Daca ati fi citit cu atentie ingredientele ati fi observat ca sunt 280 g faina si nu 250g!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.