Tarta cu branza si pui



   Voi ce faceti cand va ramane o bucatica de carnita de pui, il folositi la altceva sau il aruncati? Mi se
pare ca aruncam prea multa mancare de aceea eu aleg sa merg pe principiul lui Jamie si sa refolosesc ingredientul in alt mod. Daca stam sa calculam bine nu numai ca economisim timp, dar economisim si bani.
  Aceasta tarta este grozava, are gustul puiului cu smantana, numai ca vine sub alta forma. Si mi se pare ideala in orice moment din zi.


Baza:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa rece
  • 6 lg ulei masline
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1/4 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt turmeric pudra (optional)


Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 300 g iaurt
  • 200 g piept de pui (fier/gatit)
  • o ceapa mare (90 g curatata)
  • 1 morcov potrivit (80 g curatat)
  • 1 lg ulei
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/2 lgt maghiran uscat
  • 2 lg gris (25g)
  • 1/2 lgt sare
In plus : 2 lg gris

Cum procedezi:


  Baza:
  Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.

 

 











 Umplutura:
1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie. 
2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.
3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.

  Asamblare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris.  Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat). 
3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).
4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.
5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.
S-aveti pofta!













Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.