Fursecurile acestea aromate sunt preferatele feciorasului meu.  Zic sa incepem saptamana cu ele ca 
sa ne mearga bine. :)
Cum procedezi
1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.
        
sa ne mearga bine. :)
- 350g faina de grau
 - 100 g ulei de palmier/unt
 - 80 g zahar
 - 1 ou mare
 - 3lgt cu varf pudra de portocale
 - 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
 - 1 lgt zeama lamaie
 - 50 g apa rece
 - 1/8 lgt sare
 - 30 g cacao
 
Cum procedezi
1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.
2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena.  
3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere 
de  portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi 
suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si 
cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra 
foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste 
foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza  
aluatul  ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o
 ora.
5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita. 
        - pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea.





Si frumoase si gustoase!
RăspundețiȘtergereUn an cu mute bucurii!
Multumesc!
ȘtergereCe frumusele.Eu n-am rabdare cu fursecurile.Bravo!
RăspundețiȘtergere:) Dia, astea se fac chiar usor! :*
Ștergere