Stiu ca nu pun prea des retete de ciorba, asta nu inseamna ca nu prepar. Prepar saptamanal ciorba 
fiindca am doi borsari in casa. :))  Eu nu bat in mod special cu ciorbele, insa sunt unele care-mi plac mult si aceasta e una dintre ele. :) E simpla si buna!- 700-800 g fasole pastai congelate
 - 2 morcovi potriviti
 - 3 cepe potrivite (250 g)
 - 1 ardei rosu (100 g curatat)
 - 1/2 radacina de telina
 - 5 l apa
 - 1 ramura de cimbru
 - 2 lg leustean uscat
 - fulgi de chili (ardei iute)
 - 800 ml bors proaspat
 - 50 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
 - sare
 - piper
 
Cum procedezi:
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot.
2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit.
3. Opreste focul, adauga uleiul, leusteanul si fulgii de chili. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Nota: Puteti folosi verdeturi proaspete daca aveti.
Puteti folosi pastai proaspete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.