Negresa cu crema de lamaie

   O prajiturica facuta cu drag cu piticul meu. De multe ori intram in bucatarie impreuna, la indemnul lui
si facem cate o "pajitulica" cum ii place. De data aceasta am facut o crema dulce acrisoara care sa completeze perfect blatul de negresa cu dulceata.


 Ingrediente:
  Blat:
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 8 lg cu varf zahar tos
  • 14 lg cu varf faina de grau
  • 2 lg cu varf cacao (22% grasime)
  • 200 g dulceata de visine
  • 10 g praf de copt
  • 65 g ulei de palmier/unt topit
  • coaja de la o lamaie
   Crema:
  • 200 g smantana lichida (Pilos am folosit)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg zeama lamaie
  • 1 lg apa
  • coaja de la o lamaie
  Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva. 
Asta e ajutorul meu de nadejde.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului.
4. Inglobeaza cu ajutorul mixerului uleiul de palmier, coaja de lamaie si dulceata de visine. 
  Testeaza apoi compozitia.:))))
5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.

  Crema:
1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).
2. Mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamaie si mai mixeaza 1 minut.

   Asamblare:
   Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie.

 Nota: Inainte de asamblare am insiropat putin bucatile de prajitura cu un amestec format din 1 lgt sirop de lamaie si 60 ml apa.



Comentarii

  1. Cat de bine arata si ce textura faina are blatul tau!
    Dar nu te mai laud pe tine ca m-am prins, tu ai un ajutot de nadejde in bucatarie, de-aia iti reusesc asa toate! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu un asemenea ajutor cred ca a iesit dementiala :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionante de bueno, más aún, una mezcla riquísima.
    Besazos

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.