O prajiturica facuta cu drag cu piticul meu. De multe ori intram in bucatarie impreuna, la indemnul lui
si facem cate o "pajitulica" cum ii place. De data aceasta am facut o crema dulce acrisoara care sa completeze perfect blatul de negresa cu dulceata.
Ingrediente:
Blat:
si facem cate o "pajitulica" cum ii place. De data aceasta am facut o crema dulce acrisoara care sa completeze perfect blatul de negresa cu dulceata.
Ingrediente:
Blat:
- 8 oua medii (de tara am folosit eu)
- 8 lg cu varf zahar tos
- 14 lg cu varf faina de grau
- 2 lg cu varf cacao (22% grasime)
- 200 g dulceata de visine
- 10 g praf de copt
- 65 g ulei de palmier/unt topit
- coaja de la o lamaie
Crema:
- 200 g smantana lichida (Pilos am folosit)
- 2 lg zahar
- 2 lg zeama lamaie
- 1 lg apa
- coaja de la o lamaie
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
Asta e ajutorul meu de nadejde. |
4. Inglobeaza cu ajutorul mixerului uleiul de palmier, coaja de lamaie si dulceata de visine.
Testeaza apoi compozitia.:))))
5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.
Crema:
1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).
2. Mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamaie si mai mixeaza 1 minut.
Asamblare:
Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie.
Nota: Inainte de asamblare am insiropat putin bucatile de prajitura cu un amestec format din 1 lgt sirop de lamaie si 60 ml apa.
5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.
Crema:
1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).
2. Mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamaie si mai mixeaza 1 minut.
Asamblare:
Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie.
Nota: Inainte de asamblare am insiropat putin bucatile de prajitura cu un amestec format din 1 lgt sirop de lamaie si 60 ml apa.
Cat de bine arata si ce textura faina are blatul tau!
RăspundețiȘtergereDar nu te mai laud pe tine ca m-am prins, tu ai un ajutot de nadejde in bucatarie, de-aia iti reusesc asa toate! :)))))
Cu un asemenea ajutor cred ca a iesit dementiala :)
RăspundețiȘtergereImpresionante de bueno, más aún, una mezcla riquísima.
RăspundețiȘtergereBesazos