Sunt pe fuga si n-am timp de introduceri asa ca dragilor, pentru maine va propun un peste la cuptor
nemaipomenit. Musai sa incercati! :)Ingrediente:
- 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
- zeama de la o lamaie (50 ml)
- 30 ml ulei de masline presat la rece
- 1/4 lgt sare grunjoasa
- 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
- hartie de copt
- in + 2 lgt sare grunjoasa
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 200
grade celsius.
2. Spala si sterge pestele cu prosoape
de hartie.
3. Cresteaza din loc in loc
pielea pestelui (treci peste acest pas daca e
un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de
copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).
5. Amesteca zeama de lamaie cu
uleiul si cu sarea.
6. Pune pestele in tava si unge-l
tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si
pune sub, in si deasupra pestelui.
7. Acopera pestele cu hartia de
copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.
S-aveti pofta!
Nota: - daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad. :)
- puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul.
Nota: - daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad. :)
- puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul.
Minunata reteta!! Imi place en papillote, am facut si eu, dar cu ace de pin cred ca are o aroma incredibila!!
RăspundețiȘtergere