Chiftele de vinete la cuptor (de post)

   Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa
le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase. O parte din compozitia de chiftele am folosit-o la ceva mai gustos (o sa va arata in curand). :P


  Ingrediente:
  • 1 kg vinete coapte
  • 150 g morcov (spalat si curatat)
  • 100 g stixuri cu susan
  • 2 cepe mari (350 g curatate)
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g orez fiert
  • 50 g gris
  • sare, piper dupa gust
  • .............
  • 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
  • Stixuri pentru pus chiftelele

 
       Cum procedezi:
1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.
















2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.
3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.
4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.
5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.
6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.

Pofta buna!
 Nota: Poti folosi pesmet in locul stixurilor.










Comentarii

  1. Hi there it's me, I am also visiting this website
    regularly, this web site iis genuinely nice and thhe
    people are truly sharing fastidious thoughts.

    Also visit my weblog :: www

    RăspundețiȘtergere
  2. dar e o idee grozava sa faci si altfel vinetele!
    eu, fiindca place la familie, le mai fac si altfel decat salata clasica, ce i drept mereu gustoasa in simplitatea ei, fara maioneza,doar cu ceapa si ulei de masline - deci feliez vinete, le dau prin FOP , faina , ou batut cu condimente si plante aromate,apoi pesmet amestecat cu cascaval ras si dupa ce le prajesc le servim calde, ne plac foarte mult.Dar o sa incerc si reteta ta mama draga, aferim!
    cozia

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. La pasul 2. :) Cand zic toate ingredientele, ma refer si la vinete.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.