Eh, dragii mei azi va poftesc la chiftelute bune si sanatoase. Desi am avut solicitari sa le prajesc, la
final cei care imi sugerasera asta s-au declarat incantati ca n-am facut-o. Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)
final cei care imi sugerasera asta s-au declarat incantati ca n-am facut-o. Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)
Ingrediente:
- 980 g ghebe (fierte, tocate si stoarse)
- 300 g ardei copt
- 150 g ceapa (curatata)
- 150 g morcov (curatat)
- 200 g orez fiert
- 100 g pesmet
- 15 g faina
- 35 g usturoi zdrobit (5 catei)
- 1/2 legatura patrunjel (tocat)
- 1 lgt piper
- 3/4 lgt sare grunjoasa
- .......
- 100 g pesmet pentru dat chiftelele
Cum procedam:
1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau la masina de tocat.
2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine.
4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt/silicon.
6. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a le transfeera pe un platou.
Pofta Buna!
Ce bune sunt chiftelele astea! :-*
RăspundețiȘtergereBuna! Felicitari pentru ceea ce faci. Faina reteta, dar mie nu-mi place orezul in chiftele, crezi ca daca as pune cartofi fierti ar fi ok? Sau ar trebuie si un liant ceva? Tot de post ma intereseaza. Multumesc
RăspundețiȘtergereBuna! Multumesc!
ȘtergereSigur ca il poti inlocui cu succes cu cartofi fierti. Liantii in cazul acesta sunt ardeii copti si pesmetul.