descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor
Gasiti originalul AICI.
Ingrediente:
- 6 l apa
- 1 l bors proaspat
- 1 morcov mare curatat (250 g)
- 1/4 telina (100 g)
- 2 cepe mari (200 g)
- 10 rosii cherry (100 g)
- 1 ardei rosu tocat (100 g)
- 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- 2 lgt sare
- piper
- leustean
- patrunjel
- 200 g granule soia (de la Inedit am folosit)
- 1 ceapa mare (100 g)
- 10 lg cu varf faina de grau
- 1 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt leustean uscat
- 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- (1,5 l apa pentru fiert granulele)
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.
3. Separat punem borsul la fiert.
4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.
5. Formam perisoare din aceasta compozitie, (optional le dam prin faina de grau) apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.
Nota!
Vai, dar ce-am poftit zilele astea la o ciorba de perisoare si tare mi-a fost frica sa o fac cu soia dupa capul meu. Ma bucur enorm ca am dat peste aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereCred ca în loc de faina ar merge gris
RăspundețiȘtergereA merge cu sigurata, sau chiar un amestec de gris si faina.
Ștergere