Cu ceva timp in urma am facut aceasta rulada.  De regula, la ruladele de carne se folosesc carnuri
fragede precum e cea de pui, curcan sau de porc, insa eu am avut de vitel la acel moment. Nu stiu cum sa fac sa nu sune a lauda, insa a avut mare succes la public si a castigat si un premiu. :) 
 Ingrediente: 
- 600 g muschi de manzat
 - 400 ml vin alb dulce
 - 1 lgt sare
 - 1 lgt zahar
 - ½ lgt boia dulce
 - 1 lgt zahar
 
 Umplutura
- 150 g mazare verde Bonduelle
 - 250 g cascaval razuit
 - 100 g morcov curatat
 - 1 ou mic
 - 1 lgt ierburi de Provence
 - 15 g quinoa expandat (optional)
 - ¼ lgt sare
 - ¼ lgt piper
 
    Cum procedam:
1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul
cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.
2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara
si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile. 
3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem
astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare. 
4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu
un ciocan pentru snitele.
5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.
6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper. 
7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta. 
8. Punem fasiile de morcov.
9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3
din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra
punem cascavalul ramas.
10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o
legam din nou.
11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa
fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu. 
12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190ᵒC pentru o ora, o ora si 10
min.
13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi
bagam rulada in frigider pana in momentul servirii. 
S-aveti pofta!
 Nota! 
1. Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.
2. Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.
2. Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.
Arata tare frumos rulada ta, cu siguranta a fost si foarte buna!
RăspundețiȘtergeretare sunt curioasa de aroma pe care o da cetina.. arata super!
RăspundețiȘtergereCred ca are o aroma super
RăspundețiȘtergereArata grozav. Este de nota 10 cu plus. bravo!
RăspundețiȘtergereGeniala idee, felicitari!
RăspundețiȘtergere