Acum ceva timp am facut pentru prima data paine cu maia. E exceptionala! Seamana la gust cu
painea de la bisercica, prescurile alea mici de le cumparam pentru copiiisi pt mine :"> ca sa le pape. Cand e mai racoare fac mai des paine in casa. Nimic nu se compara cu mirosul painii proaspate, abia scoasa din cuptor.
Despre maia am sa va vorbesc intr-o alta postare, pentru ca e o maia crescuta de mine... :)
Ingrediente:
painea de la bisercica, prescurile alea mici de le cumparam pentru copiii
Despre maia am sa va vorbesc intr-o alta postare, pentru ca e o maia crescuta de mine... :)
Ingrediente:
- 1 kg faina de grau
- 200 g maia acra
- 540 ml apa calda
- 1 lgt sare
- 1 lgt zahar
Cum procedam:
1. Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca.
2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand aluatul se desprinde de blatul de lucru.
3. Lasam aluatul la dospit 2 ore, intr-un vas uns cu ulei. Acoperim vasul cu folie stretch sau cu un prosop.
4. Impartim aluatul in doua, formam din fiecare bucata un cilindru si o punem la dospit 45 min intr-un prosop acoperit cu faina.
5. Mutam painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem 45 minute in cuptroul preincalzit la 195-200 °C. Este indicat sa bagam in cuptor si un vas cu apa in timpul coacerii.
6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem painile cu putina apa si le acoperim cu un prosop.
1. Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca.
2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand aluatul se desprinde de blatul de lucru.
3. Lasam aluatul la dospit 2 ore, intr-un vas uns cu ulei. Acoperim vasul cu folie stretch sau cu un prosop.
4. Impartim aluatul in doua, formam din fiecare bucata un cilindru si o punem la dospit 45 min intr-un prosop acoperit cu faina.
5. Mutam painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem 45 minute in cuptroul preincalzit la 195-200 °C. Este indicat sa bagam in cuptor si un vas cu apa in timpul coacerii.
6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem painile cu putina apa si le acoperim cu un prosop.
Frumos ti-a iesit. tare sunt curioasa cum e gustul painii cu maia. As face si eu dar mi-e lene sa ma apuc sa o cresc :D
RăspundețiȘtergereParca simt mirosul de paine ....Yummy
RăspundețiȘtergereArata grozav painica ta...
RăspundețiȘtergereCand ma voi linisti, voi incepe sa "cresc" si eu maia.. Foarte fain a iesit painica!
RăspundețiȘtergereFrumoasa painica ta :) Nu prea inteleg eu ce-i cu maiaua asta :P Am vazut ca bunica mea pune si maia si drojdie la paine si am zis ca nu-i vad rostul si pun doar drojdie...
RăspundețiȘtergere