Mini torturi cu crema de cappuccino

  Bun gasit, dragilor! Sa nu credeti ca v-am uitat, dar in vacanta mi s-a stricat router-ul si a fost bataie
pe singurul calculator cu net din casa. Si luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă neicusorule precum conu' Dandanache... si pana la urma tot astia mici cu lipici castigau, abia daca apucam sa vad si io ceva franturi pe ici pe colo, iar seara eram mult prea epuizata ca sa mai stau pe net. Dar a fost o vacanta placuta, cu oaspeti minunati si cu muuulta veselie. :)
  Acu' sa va povestesc ce-am "gatat" zilele astea. Ei bine am facut niste gagalici de tortulete tare gustoase si multe alte "lucrusoare" pe care o sa vi le arat zilele astea. ;)

 



    Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
   Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
    Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
    Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
    Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Cum procedam:

   Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190  grade celsius.
2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.
3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine. 
4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.
5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru). 

    Crema:
 Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.

   Glazura:
   Ciocolata o punem impreuna cu  uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.

    Asamblare:
1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.
2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar. 
Nota!
1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)
2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).



Comentarii

  1. Frumusele foc iar crema cappuccino e simpla si bestiala!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbeee imi plac tare mult asa mititele o sa fac si eu asa de cand ma tin sa fac si nu am reusit,cum ai reusit glazura asta frumoasa,in primul rand nu e neagra si asta imi place de mor nu o suport neagra.pup Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt... Mi-as infige mana intr-una.. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai pregatit niste tortulete tare frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt tare frumusele. Chiar acum as lua o lingurita!

    RăspundețiȘtergere
  6. delicioase si apetisante, un deliciu desavarsit si nu cred ca ar ajunge doar o bucata de mini tort :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe aceste tortulete si delicate nu se fac nici greu tare, unde gasim si noi cacao cu grasime 20 grasime nu o gasesc deloc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o procur de la un magazin de cartier. Proprietara magazinului aduce pe comanda cacao olandeza. E foarte buna! Cred ca ai putea gasi si in magazine de la Dr. Oetker, cea cu gramaj mai mare, insa nu-i bai daca pui cacao cu continut scazut de grasime. Va fi o idee mai decolorat, dar tot bun si gustos va iesi. ;)

      Ștergere
  8. Multumesc mult pt raspuns ,o sa caut de la nenea asta Oetker!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur sa mai gasesc pe cineva care foloseste uleiul de palmier la dulciuri :) Iar reteta e faina, faina... musai trebuie incercata - mai ales ca ador mini-torturile :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.