Stiti cum se fac prajiturile pe fuga? Ei bine, daca nu stiti atunci va spun eu. Cam la o saptamana fac o 
crema de ciocolata pe care o tin la frigider pentru urgente. Stiti si voi mesajele de genul "in caz de urgenta spargeti Ingrediente:
Blat
- 5 oua foarte mari (xl)
 - 2 lg lapte
 - 10 lg cu varf zahar tos
 - 7 lg faina
 - 2 lg cacao
 - 1/2 plic praf de copt
 - 3 lg ulei
 - coaja de la o portocala
 
- 400 g frisca lichida neindulcita (Pilos am folosit eu)
 - 300 g ciocolata (200 g cioco cu lapte + 100 g cioco amaruie)
 
- 3 lg sirop concentrat de zmeura amestecat cu 120 ml apa plata
 
- 150 g ciocolata pentru decor
 
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam
albusurile de galbenusuri.
3. Batem
galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare.
Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o
amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la
incorporare.
5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. 
Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de 
albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile 
spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o 
incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn, in final incorporam coaja de portocala.
7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara  (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de 
copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. 
   Crema:
1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a  da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia. 
2. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.
3. Inainte de a monta prajitura scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare.
   Asamblare:   
1. Insiropam prajitura, o taiem in patrate de 4-5 cm.
2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.
3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.
4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema.
2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.
3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.
4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema.
S-aveti pofta!  
Simpla dar foarte buna!
RăspundețiȘtergerelesin aici! :)
RăspundețiȘtergereFoarte aspectuoasa si delicioasa! Daca-i si simpla, cu atat mai bine!
RăspundețiȘtergere