Negresa cu mere (de post)

   O sa ziceti "iar brownie"! :) Ei bine, cum o dau cum n-o dau cand fac prajituri tot cu negrese ma
aleg. :)) Ce sa fac daca suntem un neam de ciocoholoci, care toata ziulica ar papa numai ciocolatoase.
   Asta am facut-o la repezeala, nici n-am mai facut fotografii in timpul procesului fiindca nu-mi popusesem sa o pun pe blog, insa cand am vazut cat de molcuta si de gustoasa a iesi am zis ca ar fi pacat sa nu va spun si voua. :)

   Ingrediente: 
   Blat
  • 350 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 270 ml lapte de nuci
  • 200 ml apa plata
  • 150g zahar
  • 72 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • 4 mere rosii mari (~500 g)
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
   Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 lgt ulei
   Decor:
  • felii de clementina
  • zahar pudra

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la  190°.
2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.
3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca. 
4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).
5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.
6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta. :P

                                                                   Enjoy! 
Nota!
In locul laptelui de nuci puteti folosi lapte de soia, lapte de migdale sau apa plata. 
Eu nu am pus zahar, dar daca doriti puteti pune dupa gust. 







 

Comentarii

  1. Ieri am facut si eu o negresa, prea imi era pofta! Acum iar mi s-a facut pofta :))) Arata foarte misto, imi place ideea cu mere! ingenioasa! te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Apetisanta rau de tot! Aspect de nota maxima!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar prajitura asta nu are oua

    RăspundețiȘtergere
  4. Alinuta, de unde procuri pudra de roscove? Pupici tie si scumpicului tau puiut. ERIKA

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.