Un tort extrem de simplu si de gustos. Insa, nu stiu daca mai gasiti nectarine la momentul acesta...
fiindca eu l-am facut prin luna septembrie. Ingrediente:
Blat
- 5 oua foarte mari (xl)
- 12 lg cu varf zahar tos
- 6 lg cu varf faina
- 50 g cacao
- 2 lg ulei
- 1 praf de sare
- optional 1 lgt rasa praf de copt
- 4 nectarine mari (450 g fara coaja si samburi)
- 4 lg zahar
- 230 g marshmallows
- 400 g frisca lichida (Pilos a folosit eu)
- 170 g ciocolata cu lapte
- 50 g frisca lichida neindulcita
- 120 ml compot de piersici
- 1 nectarina
- 100 g crema mascarpone si ciocolata
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam
albusurile de galbenusuri.
3. Batem
galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare.
Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o
amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la
incorporare.
5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma.
Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.
6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de
albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile
spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o
incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.
7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de
copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar, si apoi il feliem in 3.
Crema de nectarine
1. Punem nectarinele spalate, curatate de samburi si taiate cuburi impreuna cu 3 lg zahar intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac.
Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ
10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul
rezultat se ingroasa.
2. Scoatem nectarinele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le
punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam
marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa
care amestecam si insistam pe fiecare marsmallos pana cand se topeste.
Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).
3. Mixam frisca lichida cu 1 lg zahar pana cand devine spumoasa, capata
volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de nectarine racita.
Glazura
!!!! O preparam in momentul in care scoatem tortul de la frigider.
Punem ciocolata inrt-o cratita non-aderenta pe foc cu 30 g smantana pt frisca. Invartim in cratita apoi adaugat inca 20 g frisca lichida si omogenizam bine.
Asamblare
Asamblare
Asamblam tortul punand prima felie intr-un inel reglabil (pentru torturi), insiropam, punem jumatate din crema, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de nectarine si ultima felie pe care o vom insiropa. Introducem in frigider minim 4 ore. Scoatem forma, punem glazura deasupra si crema de ciocolata.
Pofta buna!
Nu lipsesc de la torturile tale, ai observat? Daca sunt prima, atunci prind o felie mai mare!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arată!
RăspundețiȘtergereDe la o vreme ne dai torturi unul si unul. Bravo!
RăspundețiȘtergereMa tot gandesc la cat de buna o fi fost crema!
RăspundețiȘtergereWow,arata incredibil de apetisant!:)
RăspundețiȘtergereCat de ciocolatos este,exact pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereCe tort bun si frumos!!!
RăspundețiȘtergereWow...cum curge ciocolata....si cat de bun trebuie sa fie!!!
RăspundețiȘtergereUau! Ce minunăție de tort!
RăspundețiȘtergereCat de delicios arata!! O feliuta.. ceva?! :)
RăspundețiȘtergereMinunat! Arata bine si sunt sigura ca e super delicios :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Vreau neaparat o felie :)
RăspundețiȘtergerespuneti mi si mie ce este marshmallows
RăspundețiȘtergere