Ce-mi place la prajiturile de post e ca faci economie de detergent (fiindca mixezi totul intr-un vas), de
energie electrica (fiindca nu folosesti mixerul) si iese o minunatie cu efort minim. In plus nu tre' sa fii mare cofetar ca sa iti iese ;)
Ingrediente:
Blat:
- 380 g faina
- 150 g zahar
- 530 ml apa
- 50 g cacao
- 80 g fulgi nuca de cocos
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 60 ml sirop de brad
- 1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet
Decor:
- bucatele de ciocolata amaruie
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.
3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu) cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt sau cu faina.
4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
5. Scoatem din cuptor si punem aschiile de ciocolata pe prajitura calda.
Daca avem rabdare, asteptam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta.
S-aveti pofta!
Eu sunt mare fan a dulciurilor de post ;). Pup!
RăspundețiȘtergereMinunata! Trebuie sa incerc si eu cu cocos!
RăspundețiȘtergereCat de frumoasa este! Daca vede barbatamiu.. in seara asta negresa fac :)
RăspundețiȘtergereVai, ce bineee arata!:)
RăspundețiȘtergereBuna,buna de tot!Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergereArata minunat Alina
RăspundețiȘtergerePutem folosi si alt tip de sirop cum ar fi Maple Syrup sau altul?
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat pt. raspuns!
Spor in bucatarie!
Madalina
Madalina multumesc!
ȘtergereSiropul este optional. Se poate folosi orice tip de sirop, eu de ex. am avut de brad la indemana. :)