Acest tort l-am pregatit pe la inceputul lunii septembrie pentru colega unei prietene. Am intrebat-o cum a fost si mi-a zis ca n-a mai ramas absolt nimic din el, s-a lins pana si ultima firimitura. :))
Ingrediente:
Blat
- 6 oua mari
- 230 g zahar tos
- 122 g faina
- 70 g cacao (12% grasime)
- 3 lg ulei
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 230 g zmeura congelata
- 4 lg zahar
- 300 g marshmallows
- 400 g frisca lichida
- 400 g frisca lichida
- 400 g ciocolata cu lapte
- 6 galbenusuri (4 galbenusuri mari + 2 galbenusuri medii)
- 250 g mascarpone
- 50 ml sirop concentrat de zmeura
- 150 ml apa plata
- 100 g aschii ciocolata cu lapte
- Zmeura
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam
albusurile de galbenusuri.
3. Batem
galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare.
Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o
amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la
incorporare.
5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma.
Adaugam 115 g de zahar si mixam pana la topirea acestuia.
6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de
albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile
spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o
incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.
7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de
copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.
!!! Aceasta crema o pregatim in momentul in care asamblam tortul.
1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta.
Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ
10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul
rezultat se ingroasa.
2. Oprim focul si adaugam cele 300 g marshmallows, lasam 1 minut asa dupa
care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste.
Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).
3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de zmeura.
Crema de mascarpone se prepara ca aici: http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2013/09/crema-de-mascarpone-si-ciocolata.html
Asamblare
1. Feliem blatul racit in 3.
2. Punem prima felie intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punemi jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema de zmeura si ultima felie de blat pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.
3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.
Ce bunatate!! Ce-as mai manca acum o felie...Cum sa mai ramana??
RăspundețiȘtergereNemaipomenit de frumos!Te pup!
RăspundețiȘtergereUn deliciu cu zmeura cum imi place si mie. Bravo si seara frumoasa :*
RăspundețiȘtergereFrumos tare tortul tau!!!!
RăspundețiȘtergerela cum arata nu poate fi decat DELICIOSSSSSSS!!!
RăspundețiȘtergereSuper delicios tortul. Nu-i de mirare ca nu a mai ramas nimic. Imi place si modul nepretentios in care l-ai decorat. De nota 10!
RăspundețiȘtergereWow, arata superb! Iar gustul ... mmm .. cred ca e divin! :)
RăspundețiȘtergereWaw, cum arata!! Cred ca si eu ca n-a mai ramas nimic.. :)
RăspundețiȘtergere