Prajitura cu pere si Nesquick


     O prajiturica incredibil de frageda si delicioasa si asta n-am zis-o eu, ci cei care au tabarat pe ea ca termitele. :))


      Ingrediente:
  • 7 oua medii
  • 220 g zahar tos
  • 125 ml lapte
  • 120 g nesquick
  • 50 ml ulei de palmier
  • 240 g faina de grau
  • 1 lgt praf de copt
  • 4 pere mari (500 g)
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor


   Cum procedam
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si mixam pana la incorporare. 
4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam restul de zahar si mixam la viteza mare pana cand zaharul se dizolva si compozitia devine sidefata.
5. Punem 1-2 linguri din albusurile batute in compozitia cu nesquick, amestecam cu o spatula pana la omogenizare. Adaugam restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu spatula de sus in jos prin miscari circulare pana la inglobare. 
6. Tapetam o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Dupa  10-15 minute scoatem tava din cuptor si punem perele curatate si taiate cuburi, introducem din nou in cuptor pentru inca 50-60 min. Faceti testul scobitorii. 
7. Dupa ce s-a copt o scoatem pe un gratar la racit, apoi o putem taia si pudra cu zahar.








Comentarii

  1. ce pufosenie, o combinatie ce imi place, arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si eu as tabara pe ea fara sa stau prea mult pe ganduri,asa sa stii!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate de prajitura! Ar merge perfect cu cafeaua mea, acum :D

    RăspundețiȘtergere
  4. o praji super pufoasa, parca ii simt parfumul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.