O prajiturica incredibil de frageda si delicioasa si asta n-am zis-o eu, ci cei care au tabarat pe ea ca termitele. :))
- 7 oua medii
- 220 g zahar tos
- 125 ml lapte
- 120 g nesquick
- 50 ml ulei de palmier
- 240 g faina de grau
- 1 lgt praf de copt
- 4 pere mari (500 g)
- un praf de sare
- zahar pudra pentru decor
Cum procedam
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si mixam pana la incorporare.
4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam restul de zahar si mixam la viteza mare pana cand zaharul se dizolva si compozitia devine sidefata.
5. Punem 1-2 linguri din albusurile batute in compozitia cu nesquick, amestecam cu o spatula pana la omogenizare. Adaugam restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu spatula de sus in jos prin miscari circulare pana la inglobare.
6. Tapetam o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Dupa 10-15 minute scoatem tava din cuptor si punem perele curatate si taiate cuburi, introducem din nou in cuptor pentru inca 50-60 min. Faceti testul scobitorii.
7. Dupa ce s-a copt o scoatem pe un gratar la racit, apoi o putem taia si pudra cu zahar.
ce pufosenie, o combinatie ce imi place, arata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc! >:D<
ȘtergerePai si eu as tabara pe ea fara sa stau prea mult pe ganduri,asa sa stii!
RăspundețiȘtergerePup!
Mihaela, te astept cu mare drag!
ȘtergerePup
Ce bunatate de prajitura! Ar merge perfect cu cafeaua mea, acum :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura! Serveste cu incredere. :)
ȘtergereSuper buna si de sezon...Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsicutz! Pup
Ștergereo praji super pufoasa, parca ii simt parfumul!
RăspundețiȘtergereMultumesc Corina!
ȘtergereFoarte buna!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apreciere Gabriela! Hugs!
ȘtergereCred ca este delicioasa!
RăspundețiȘtergereAsa-i Cristina! Multumesc!
Ștergere