Alor mei le place tare mult pastrama, iar cea din comert nu le satisface pe deplin poftele. Asa ca am
decis sa incerc ceva diferit. Fiica-mea avea dubii la inceput, dar dupa ce a gustat a urmat intrebarea "pe cand pregatesti turul doi?". Sa va mai zic ca de cum am scos-o pe masa a si disparut?Ingrediente:
- 600 g muschi de vitel (curatat de pielita)
- 1 lg zahar brun pudra
- 1/2 lgt piper cayenne
- 1/2 lgt piper negru
- 1 lgt sare
- 1 lgt boia dulce
- 1/2 lgt ienibahar macinat
- 40 g usturoi (1/2 catel de usturoi)
- .............
- 500 ml bere bruna
Cum procedam:
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate.
2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore.
3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o tava, turnam berea si punem deasupra un "capac" din hartie de copt.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 2-3 ore.
5. Dupa ce s-a gatit il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il putem depozita
Nota!
Pentru a-i da o forma frumoasa puteti sa il legati cu ata alimentara inainte de a-l baga in cuptor.
Daca aveti afumatoare, il puteti afuma.
Puteti folosi si alt tip de carne.
Cat de grozava si fara E-uri...Bravo Alina!
RăspundețiȘtergereDe vis!
RăspundețiȘtergereMult mai buna decat cea din comert pentru ca nu e plina de E-uri ;)
RăspundețiȘtergereo bunatate ai pregatit, arata minunat.....!!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna ! :)
RăspundețiȘtergereNu pot spune decat,Bravo!!!
RăspundețiȘtergereO minunatieeeeee ! Si e mult mai sanatoasa decat cea din comert....
RăspundețiȘtergereAm facut si eu din piept de curcan si tare buna a fost .
Te tzuc cu drag !