Pasta de gogosari


     Iata si ultima reteta sper, daca nu mi-o mai trasni vreo idee din ciclul celor destinate camarii. Daca
aveti gogosari mai uratei, dar sanatosi si nu va indurati sa-i aruncati va propun sa-i faceti pasta, ca bine o mai prinde la iarna.
Ingrediente:
  • 4 kg gogosari (fara seminte si cotor)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • 2 lg zahar
     Modul de preparare este simplu de tot. 
1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului. 
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului. 3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate din cantitatea initiala). Nu uitam sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului. 
4. Punem pasta fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu o patura pana a doua zi. 

  Gogosarii i-am cantarit dupa ce i-am spalat si curatat de cotor si seminte.

Comentarii

  1. Eu o fac in combinatie cu ardei capia .E nelipsita din camara !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios! Imi place la nebunie pasta de gogosari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este asa de gustoasa.Mie imi place sa o mananc pe paine!

    RăspundețiȘtergere
  4. o gospodina adevarata, tare imi mai place ideea ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare buna va fi la iarna... :) Super culoare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare buna pasta asta , mai ales la iarna....
    Anul acesta am amestecat ardeii lapia cu gogosarii si tare bun gust are.
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.