Iata si ultima reteta sper, daca nu mi-o mai trasni vreo idee din ciclul celor destinate camarii. Daca
aveti gogosari mai uratei, dar sanatosi si nu va indurati sa-i aruncati va propun sa-i faceti pasta, ca bine o mai prinde la iarna.
Ingrediente:
- 4 kg gogosari (fara seminte si cotor)
- 100 ml ulei
- sare
- foi de dafin
- 2 lg zahar
Modul de preparare este simplu de tot.
1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului.
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului. 3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate din cantitatea initiala). Nu uitam sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului.
4. Punem pasta fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu o patura pana a doua zi.
Gogosarii i-am cantarit dupa ce i-am spalat si curatat de cotor si seminte.
Eu o fac in combinatie cu ardei capia .E nelipsita din camara !! ;)
RăspundețiȘtergereN-am incercat cu kapia, dar sigur e gustoasa.
ȘtergereArata delicios! Imi place la nebunie pasta de gogosari!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereEste asa de gustoasa.Mie imi place sa o mananc pe paine!
RăspundețiȘtergere:)) Mihaela, sa stii ca am "descoperit" curand aceasta placere. :)
Ștergereo gospodina adevarata, tare imi mai place ideea ;)
RăspundețiȘtergereMultuemsc Alice! >:D<
ȘtergereGrozava pasta de gogosari!
RăspundețiȘtergereMultuemsc!
ȘtergereTare buna va fi la iarna... :) Super culoare!
RăspundețiȘtergereAsa-i! Multumesc Simo. :)
ȘtergereTare buna pasta asta , mai ales la iarna....
RăspundețiȘtergereAnul acesta am amestecat ardeii lapia cu gogosarii si tare bun gust are.
Te tzuc cu mare drag !