Mancare de vinete, cu pui

  A venit toamna si sunt aglomerata cu aprovizionarea camarii cu tot soiul de conserve si nu mai am
timo pentru a gati sofisticatenii... Asa ca azi va prezint fugitiv ceva rapid si delicios, s-apoi ma intorc la "zacuscarit"!

Ingrediente:
  • 3 vinete potrivite
  • 3 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 1 gogosar
  • 4 pulpe superioare
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 cana vin alb demidulce
  • 1/2 cana apa
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • .....
  • sare + apa
  Cum procedam:
1. Spalam vinetele, le decojim, le taiem cuburi si le punem 20 minute intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare. Le lasam 20 de minute in apa.
2. Punem uleiul intr-o cratita si il incingem, punem pulpele si le rumenim cateva minute, adaugam vinul si jumatatea de cana de apa si punem capacul, luam spuma cand se formeaza. Dupa ce au fiert bine le scoatem din tigaie.
3. Peste sosul ramas in tigaie punem ceapa taiata, gogosarul, rosiile (decojite) taiate cuburi si vinetele. Fierbem la foc mic pana cand se inmoaie legumele, cam 10-15 minute cu capacul pus. Cam asta-i tot, rapid si bun. ;)

                  Sa va fie de bine!





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.