Stiti deja ca nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala, azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.
Ingrediente
- 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
- 200 g smantana pentru frisca
- 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
- 250 g mascarpone
Cum procedam:
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.
4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.
5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).
Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.
Nota!
Folositi ciocolata de calitate.
Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.
Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.
Nota!
Folositi ciocolata de calitate.
Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.
As mannca-o pana la ultima lingurita!! O bunatate!!
RăspundețiȘtergereSi Diana mea este foarte amatoare de crema aceasta!
RăspundețiȘtergereDeja imi imaginez crema pe un cupcakes :) pup
RăspundețiȘtergereMmmmm...un deliciu !!!
RăspundețiȘtergereImi place mult crema. Este super cremoasa!
RăspundețiȘtergereSe poate folosi ca și frosting sub fondant?
RăspundețiȘtergereNu-ti pot spune fiindca nu am lucrat cu fondant si nu stiu in ce conditii se aplica acesta.
ȘtergereDaca o folosesc la tort, oare este suficienta pentru unul de 28 cm?
RăspundețiȘtergereDepinde cum vrei sa o folosesti, in interior sau exterior. Si mai depinde de grosimea stratului pe care vrei sa il obtii. Eu am folosit-o la tort de 24 cm, dar am facut portie dubla. http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2013/10/tort-cu-crema-de-zmeura-si-mascarpone.html
RăspundețiȘtergere