Aveam o pofta nebuna de clafoutis si initial asta avem de gand sa fac, numai ca pe parcurs am
transformat clafoutis-ul intr-o prajiturica dietetica. Acu' daca zic ca-i dietetica nu inseamna ca puteti sa o mancati pe toata odata. ;)
Ingrediente:
- 6 oua mici
- 65 g indulcitor natural (xylovit)
- 38 g amidon din porumb
- 200 g tarate fine de ovaz
- 20 g cacao (11% grasime)
- 1 lgt tarate psyllium
- 400 ml lapte degresat
- 3 caise
Pentru uns si tapetat tava :
- 1/2 lgt ulei
- 1 lg faina de ovaz
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare.
3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine.
4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie.
5. Ungem o tava termorezistenta (23 cm diamteru) cu putin ulei, o tapetam cu faina de ovaz si turnam compozitia.
6. Introducem in cuptor pentru 15 min, scoatem tava apoi, pune caisele feliate si bagam din nou in cuptor pentru 10-15 min.
Pofta buna!
Puteti inlocui indulcitorul cu sirop de agave, dupa gust.
ce tip de indulcitor natural folosesti?
RăspundețiȘtergereAnamaria, eu folosesc xilitol (produsul se numeste xylovit) pentru ca nu schimba gustul preparatelor. Insa poti folosi si steviozida sau orice alt indulcitor natural cu conditia sa nu isi schimbe proprietatile la temperatura.
ȘtergereArata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumescc Gabriela!
ȘtergereAm papat tot din farfurie, asa ca iau desert de la tine! o duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereO idee buna pentru cei care tin regim!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata prajitura!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu doua felii, daca-i dietetic ;-) puup
RăspundețiȘtergereGrozav de apetisanta!Pup!
RăspundețiȘtergereArata frumos si cred ca mi-ar prinde bine si mie o prajitura buna si dietetica in acelasi timp :) Te pup
RăspundețiȘtergere