Dupa ce am incercat mai multe retete de lapte condensat si nu m-a multumit niciuna pentru ca iesea
ba prea dulce, ba prea gras, ba si dulce si gras, am decis sa-l fac dupa propriul meu gust. Nu vreau nicidecum sa-l laud, dar a iesit fantastic. Fin si echilibrat astea sunt cuvintele are il caracterizeaza. Garantez ca nu veti mai cumpara vreodata lapte condensat. :)
Ingrediente
ba prea dulce, ba prea gras, ba si dulce si gras, am decis sa-l fac dupa propriul meu gust. Nu vreau nicidecum sa-l laud, dar a iesit fantastic. Fin si echilibrat astea sunt cuvintele are il caracterizeaza. Garantez ca nu veti mai cumpara vreodata lapte condensat. :)
Ingrediente
- 250 g lapte praf
- 190 g zahar pudra
- 140 ml apa fierbinte
- 50 g ulei de palmier/unt topit
- 1 g sare
1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine.
2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam.
3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam.
4. Punem laptele intr-un borcan/vas etans si dam la frigider.
Nota!
Din cantitatile date rezulta 600 g lapte condensat.
Nota!
Din cantitatile date rezulta 600 g lapte condensat.
Dupa cateva ore de stat in frigider.
Cat de frumos este!Si eu tot acasa imi fac!
RăspundețiȘtergereTe pup!
N-am facut niciodata.. dar nici nu pot spune ca ma omor dupa el.. Tu la ce-l folosesti?
RăspundețiȘtergereSimo, il folosesc la pus in cafea si la creme. :)
Ștergereeu folosesc si la clkatite cu gem de capsuni si stropite cu lapte condensat ,in Linie ca si un fel de ciocolata alba!!e o minunatie!am fost asa servita in TAILANDA!!
ȘtergereO reteta care trebuie notata!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte buna!!! Am notat-o si eu!
RăspundețiȘtergereCe reteta super. Bravo. pup!
RăspundețiȘtergereimi poti spune cu aproximatie cat timp se poate pastra? merci
RăspundețiȘtergereLa noi mai mult de 3 saptamani nu tine pentru ca se consuma, dar cred ca rezista foarte bine 1-2 luni tinut in frigider.
ȘtergereFoarte buna ideea !!! Felicitari Alinuta !!! <3
RăspundețiȘtergereUlei de palmier? de unde, te rog?
RăspundețiȘtergereLavinia, eu l-am cumparat dintr-un mini-market local. Inainte se gasea si la Kaufland. Posibil sa gasesti si in alte magazine mari.
ȘtergereBuna, imi poti spune te rog ce cantitate de lapte condensat se obtine prin reteta asta? Multumesc
RăspundețiȘtergereBuna,
Ștergere600 de g de lapte condensat.
Multumesc
Ștergeremmm, arata f bine!Nu stiam ca se poate sa faci si acasa:d
RăspundețiȘtergereBuna. Imi spune-ti va rog ce fel de lapte praf pot folosi? Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereEu am folosit de la Dr. Oetker.
ȘtergereCe noroc pe mine ca raspundeti si agramatilor... "spune-ti"?!!! vai de mine. Iertare.Daca puteam as fi sters mesajul.
ȘtergereDraga Anonim,
ȘtergereEu ofer sfaturi si ideii culinare, nu lectii de gramatica. In plus consider ca toata lumea are dreptul la raspuns, indiferent de gradul de alfabetizare. ;)
Numai bine,
Alina
Multumesc pt reteta ,foarte buna.a iesit pe gustul meu.o seara buna.Gabriela.
RăspundețiȘtergereGabriela, cu mare drag! Ma bucur ca iti place.
ȘtergereSuper ti-a iesit! felicitãri
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita! Te mai astept!
ȘtergereAlina, spune-mi te rog daca pot folosi alt ulei sau doar cel de palmier? Vreau sa incerc sa fac reteta ta de lapte condensat ca sa o folosesc la prajitura Milch Schnitte. Te pup!
RăspundețiȘtergereCori, poti folosi unt topit. ;) Pup!
ȘtergereBuna ziua,multumumim pt.reteta,va rog frumos imi puteti spune daca se poate folosi si la glazuri oglindă? Multumesc pt răspuns
RăspundețiȘtergereCu drag!
ȘtergereNu am incercat, dar nu vad de ce nu.