Cu carnea de miel nu ma impac deloc, insa cu iedul e alta poveste. Am cotrobait prin congelator si am
mai gasit de-o fripturica delicioasa.
Ingrediente:
- 3 kg ied
- 2 lgt menta uscata
- 1 lgt cimbru uscat
- 1/4 lgt piper cayenne
- 1/2 lgt boia de ardei dulce
- 1/2 lgt verdeturi de Provence
- 2 lg otet balsamic
- 2 lg zahar brun pudra
- 1 lgt cu varf sare
- 250 ml vin alb demisec
- 150 ml apa
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.
Nota!
Daca doriti puteti marina carnea cu condimentele si vinul cel putin 6 ore.
Nota!
Daca doriti puteti marina carnea cu condimentele si vinul cel putin 6 ore.
S-aveti pofta! Noi am avut. :))
Foarte bine arata. Pupici!
RăspundețiȘtergereMa crezi ca n-am mancat pana acum ied?! Dar mi-am luat o capra.. si la anu` voi avea ied! :)
RăspundețiȘtergerePup
Imi place iedul, am si eu mai multe retete cu carne de ied, dar totusi nu am facut reteta ta, asadar o trec pe lista ;-)
RăspundețiȘtergere