Ne plac tare mult fructele de mare si le consumam gatim destul de des. Din pacate in zona noastra nu
gasim niciodata proaspete, dar pana la urma ma multumesc cu ce gasesc prin hipermarket-uri. Acum sa revin asupra retetei. Inainte sa ma judecati trebuie sa spun ca nu-s chiar in stil spaniol, dar pe-aproape deci nu aruncati cu pietre. A trebuit sa intervin in reteta oroginala caci altfel nu ma simteam bine. ;)
gasim niciodata proaspete, dar pana la urma ma multumesc cu ce gasesc prin hipermarket-uri. Acum sa revin asupra retetei. Inainte sa ma judecati trebuie sa spun ca nu-s chiar in stil spaniol, dar pe-aproape deci nu aruncati cu pietre. A trebuit sa intervin in reteta oroginala caci altfel nu ma simteam bine. ;)
Ingrediente
- 700 g caracatite baby
- 1 lg ulei de masline
- 1 lg otet balsamic
- 1 lgt oregano uscat
- 1/8 lgt sare
- 1 lgt boia de ardei dulce
- o tulpinita de menta proaspata
- 2 catei de usturoi
- 50 ml vin alb demi-sec
Cum procedam:
1. Punem uleiul la incins intr-o cratita non-aderenta, iar peste acesta punem caracatitele spalate.
2. Lasam 3-5 minute, invartim apoi punem vinul amestecat cu otetul balsamic, sarea, boiaua de ardei si oregano. Punem capacul si lasam 10-15 minute la foc potrivit.
3. La final, cand lichidul a scazut oprim focul, punem menta tocata si usturoiul zdrobit/taiat, amestecam si punem capacul pentru inca 1-2 minute.
S-aveti pofta!
Mmmm, asa de bun ca am plecat deja catre tine.
RăspundețiȘtergereDaca s-au terminat atunci ma opresc din drum la magazin sa-mi iau si imi fac propria gustare.
Dar, sigur, dupa reteta ta.
DA!!! Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereO caracatita mica si pentru mine te rog
RăspundețiȘtergereCe faine sunt! Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereHei , hei !!!!! Ma innebunesti !!! Ador grozaviile astea mici !! ;)
RăspundețiȘtergereNu am gatit niciodata minuni din astea!!! Arata asa bine.
RăspundețiȘtergere