De multi ani fac drob din organe de pasare. In primul rand e mai "light" si in al doilea, nu prea ma impac eu cu carnea de ied/miel in aceasta forma. Acestea sunt ultimele doua felii salvate de la pieire :)) la care am reusit cu mare greu sa fac poza. 
   Ingrediente:- 1100 g ficat de pui
 - 750 g pipote si inimi de pui
 - 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari, cu spata)
 - 1 legatura de patrunjel
 - 1 legatura marar
 - 12 cepe verzi
 - 3 lg ulei
 - 3 oua medii crude
 - 3 oua medii fierte
 - sare, piper
 - un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns
 
   Cum procedam:
1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita. 
2. Preincalzim cuptroul la 190 °C.   
3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote si inimi in cuburi, iar restul le dam prin robot. Tocam si ficatul si pulpele separat, cu robotul. 
4. Ceapa o tocam si o calim in ulei, o lasam sa se racoreasca apoi o turnam peste carnurile tocate.
5. Tocam patrunjelul si mararul si le amestecam cu toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper.
6. Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac, punem ouale fierte si restul compozitiei, ungem cu oul batut si introducem in cuptor pentru 55-65 min. Dupa ce s-a copt il scoatem usor din tava si-l lasam sa se racoreasca pe un gratar.
Nota!
1. Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.
2. Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)
Nota!
1. Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.
2. Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)

Anul viitor am zis ca facem si noi doar de pasare...Arata bine! Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa sectiunea!
RăspundețiȘtergere