marți, 23 aprilie 2013

Tarta cu mazare si ricotta


  Pentru ca Iolanda si Georgiana de la Sisters' Kitchen impreuna cu Bonduelle ne-au invitat la un concurs Trendy, m-am gandit sa ma alatur participantilor.

    N-am apucat sa va spun, dar de ceva timp m-am apucat serios de mancat sanatos nu musai dieta ;) si m-am gandit sa fac ceva bunut de tot, o tarta delicioasa. Sper ca fetele nu se vor speria de ingredientele folosite pentru ca e o combinatie minunata. :)
   Ingrediente baza:
  • 20 g tarate de grau
  • 36 g tarate ovaz
  • 24 g complex de tarate grau, orz, secara
  • 6 g tarate Psyllium
  • 10 g faina integrala de orz
  • 190 g iaurt natural
  • 1 albus
  • 1 lg lapte 
  • 1 praf de sare

   Umplutura:
  • 255 g ricotta
  • 170 g mazare Bonduelle, din conserva
  • 50 g iaurt natural
  • 1/8 lgt sare
  • 1/8 lgt piper

   Decor:
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica fiarta
  • cateva boabe de mazare

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.

 
2. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
3. Pentru umplutura mixam ricotta cu iaurt, sare si piper, adaugam mazarea si amestecam.
4. Reducem temperatura cuptorului la 190°C, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.
5. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajotorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.
6. Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.
Nota!
Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!
  





 

8 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.