Cele mai bune sarmale de post si nu numai pe care le-am mancat vreodata sunt cele facute de mama.
Cred ca e valabil pentru majoritatea ca tot ce face mama este bun si gustos. Ei bine am facut de multe ori sarmale de post, dar parca niciodata n-au iesit asa bune ca ale ei. Asta pana acum cand le-am facut in graba mari si uratele, dar bune rau.
Ingrediente:
Cred ca e valabil pentru majoritatea ca tot ce face mama este bun si gustos. Ei bine am facut de multe ori sarmale de post, dar parca niciodata n-au iesit asa bune ca ale ei. Asta pana acum cand le-am facut in graba mari si uratele, dar bune rau.
Ingrediente:
- 650 g ceapa alba (curatata de coaja)
- 400 g morcov (curatat)
- 1 kg varza proaspata
- 400 g orez
- 100 g gris
- 100-150 ml ulei
- 1 si 1/2 lg pasta de tomate
- 2 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt marar uscat
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- pentru invelit 2-3 verze murate marisoare
Sos:
- 2 lg pasta de tomate
- 150 ml apa fierbinte
Cum procedam:
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi oprim focul.
3. Varza tocata o frecam cu sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.
4. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura
de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim
capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful
palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.
Imagini cu modul de impachetare gasiti la sarmalutele dietetice.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.
Imagini cu modul de impachetare gasiti la sarmalutele dietetice.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.
Arata nemaipomenit! delicioase sigur, nu incape nici o indoiala
RăspundețiȘtergereun salut
Multumesc!
ȘtergereVreau și eu o sărmăluță!:(
RăspundețiȘtergereDa' de ce esti trista? Te servesc cu mare drag, chiar daca doar virtual.
ȘtergereSunt cele mai bune si gustoase!!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar!
ȘtergereMamaaa, ce foame m-a apucat! Vreau si eu! Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereImediat! Trimite adresa. :)
ȘtergereM-ai omorat! Trebuie sa ma servesti ca sunt musafir:)
RăspundețiȘtergereCu cea mai mare placere, te servesc Teo!
ȘtergereArata super delicios!hugs
RăspundețiȘtergereMultumesc Loredana! :*
ȘtergereYammi, mie imi plac mult!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult.
ȘtergereDar cu grisul ce ai facut Nu prea stii sa dai detalii Esti cam grabita Asa sunteti voi aoleu Femei
RăspundețiȘtergereDaca ai fi citit cu atentie retea ai fi vazut cu siguranta cand l-am folosit.
Ștergeremarar uscat patrunjel uscat oala verde apa uda bla bla bla Daca era verde nu era bun
RăspundețiȘtergereNu te obliga nimeni sa urmezi reteta mea.
ȘtergereSi , asa ca pont, ierburile uscate dau o aroma deosebita mancarii. ;)
Sa inteleg ca uscarea o faci singura ? Sau cumperi totul din piata, inclusiv ingredientele folosite!?
RăspundețiȘtergereIn fiecare an imi fac "doza" de verdeturi uscate si nu se compara cu cele din comert ca si aroma. :)
ȘtergereLinkul cu pozele din timpul prepararii da eroare :(
RăspundețiȘtergereMultumesc de observatie! Am remediat situatia.
ȘtergereTot nu se vede cu poze din timp preparare.Da eroare
Ștergere