O prajitura usor de facut, numai buna pentru zilele de post, si nu numai, in care avem sau nu musafiri.
Blat
Blat
- 330 g faina
- 100 g migdale tocate
- 115 g zahar
- 300 ml apa calduta spre fierbinte
- 50 ml ulei
- 2 lg dulceata de pere
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lgt praf de copt
- 1 si 1/2 lgt otet alb
Decor
- Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
- fulgi de migdale
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!
Frumusele, aromate si bune prajiturelele tale!
RăspundețiȘtergereMmm pana la mine a ajuns mirosul lor. Cu siguranta sunt foarte bune! Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergereAm salvat reteta!:)
RăspundețiȘtergereCred ca e delicioasa, am sa incerc reteta dar cu dulceata de gutui, pentru ca de pere nu am.
RăspundețiȘtergereEu nu postesc, dar prajitura asta tare-mi face cu ochiul!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, nici nu pare de post:) Este minunata:)
RăspundețiȘtergere