Nu fac aluzie la vreo marca de iaurt, ci pur si simplu asta e iaurtul pe care il cunosc inca de cand
eram copil. Cel mai bun iaurt (la noi se zice lapte acru) este cel mancat la bunica si facut de dansa. Imi amintesc cum ne strangeam toti nepotii la masa, si eram vreo cativa :) si infulecam cel mai bun lapte acru cu mamaliguta calda. Acum bunica nu mai tine vacuta pentru ca nu mai are putere draga de ea, dar cu siguranta i-ar iesi la fel de bun ca atunci.
Ingrediente:
- 2 l lapte nepasteurizat
- 120 g iaurt natural / smantana
Cum procedam:
1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.
2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38°C.
3. Intr-un vas de ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam.
4. Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!
Nota!
Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.
Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)
Ce bine arata! Si ce prezentare frumoasa! Nota 10!!! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana! Pup
ȘtergereFoarte bun! Si pe aici se face la fel. Chiar astazi am facut si eu o portie. Abia astept sa-l gust!
RăspundețiȘtergereCel mai bun si sanatos iaurt. Bravo. Pup!
RăspundețiȘtergereȘi mie îmi place laptele acru.
RăspundețiȘtergereTi-e drag sa privesti si sa-l mananci!;)
RăspundețiȘtergereSuperbe fotografiile si vasele , sant sigura ca e tare bun si mama mea facea pe vremuri avea tot timpul cand mergeam la tara!
RăspundețiȘtergerecel mai mult imi place ca arata dens, carnos sa zic asa
RăspundețiȘtergere