De cum am vazut concursul organizat de Transavia si premiul care consta intr-un mult-ravnit robot
de bucatarie, mi-am zis ca e musai sa particip.
Cat despre reteta eu zic ca-i neaparat sa o incercati, dar aveti grija caci creeaza dependenta ;) Eu am facut sambata, duminca, si as maimanca face si azi.
de bucatarie, mi-am zis ca e musai sa particip.
Cat despre reteta eu zic ca-i neaparat sa o incercati, dar aveti grija caci creeaza dependenta ;) Eu am facut sambata, duminca, si as mai
Ingrediente
- 600 g piept de pui Fragedo, dezosat si fara piele
- 2 lg ulei de seminte de struguri
- 200 ml vin alb dulce
- 50 ml apa
- 2 catei de usturoi
- 1 lg sos de soia
- sare si piper
Glazura
- 250 ml vin alb dulce
- 1 lg sos de soia
- 1 lg miere
- 1 lgt zahar brun pudra
- 1 lg apa
- 1 lgt boabe de mustar
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2 lgt otet
- 2 cuisoare
- 2 catei de usturoi
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.
4. Transferam pieptul de pui intr-o tava cu vinul, apa, sosul de soia si cateii de usturoi necuratati zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor pentru 10-15 min.
5. Glazura o preparam amestecand toate ingredientele intr-un vas non-aderent (mai putin usturoiul, zdrobit si decojit de data aceasta, care il adaugam in ultimele 5 min). Lasam la foc potrivit pana cand lichidul scade si se ingroasa (~8 -10 min).
6. Scoatem tava din cuptor, dam deoparte folia de aliminiu, ungem pieptul de pui cu glazura, iar restul de glazura o punem in tava cu 2-3 lg de apa. Introducem tava in cuptor pentru 10 min, la temperatura de 210-220°C avand grija ca odata la 3 minute sa o scoatem si sa ungem din nou pieptul cu glazura din tava.
Asta-i tot! Nu dureaza decat 25 min sa pregatesti un pranz sau de ce nu o cina savuroasa.
Apetisant, usor picant, arome intr-o combinatie deosebita!
RăspundețiȘtergereRezultatul: perfect!
Va multumesc!
ȘtergerePup!
Tentant de-a dreptul!
RăspundețiȘtergereAsa-i! Mereu ma ia pofta cand ma uit la poze. :">
ȘtergereCe mișto ți-a ieșit!
RăspundețiȘtergereMerci Alina!
ȘtergereMmmm...papa bun ! Ador pieptul de pui :)
RăspundețiȘtergerePupic !
Pai te astept la o portie!
ȘtergerePupici!
Wawww ce fain ti-a iesit.Pup!
RăspundețiȘtergereMerci, Rocs drag!
ȘtergerePup
Foarte apetisant!! Ma atrage si platoul tau, de unde l-ai cumparat, te rog? Merci! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana! Platoul l-am cumparat din piata centrala a orasului in care lociuesc. Daca ai vreun magazin Ikea prin apropiere cu siguranta il gasesti acolo. Eu am descoperit pe spatele lui eticheta de la Ikea :P
ȘtergereCe glazura gustoasa ai preparat! Trebuie sa o incerc neaparat. Banuiesc ca ajuta pieptul sa nu iasa uscat. Ar merge de minune intr-un sandwich cu salata. Mmm! Deja imi lasa gura apa. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rita! Merge de minune atat in sandwich cu salata dar si in simplu in salata.
ȘtergerePup!
Super arata!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simo!
ȘtergerePupici!
Apetisanta glazura!
RăspundețiȘtergere;;) Multumesc!
ȘtergereCategoric apetisant, iar glazura pe care ai folosit-o e super. Trebuie sa recunosc ca nici salatica de langa nu se lasa mai prejos. Spor la bucatarit!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apeciere si pentru vizita, Claudia.
ȘtergereI made this chicken today, so yummy! I used chicken thighs, and followed the same instructions and they turned out delicious! I had too many, could not stop at one serving :-). Great recipe, so moist, juicy and soft. Thank you!
RăspundețiȘtergereYou're welcome! I'm glad you like it! Hugs
Ștergere