Muffins cu cascaval si ardei


    Demultisor n-am mai facut niste muffins aperitiv, asa ca m-am decis instantaneu zilele astea sa
prestez  o tavita de muffins pentru amatorii din casa. Cum muffinsurile aperitiv sunt foarte versatile, de data aceasta am ales sa le fac cu cascaval si cu ardei. Mai ca as mai manca una acum, dar din pacate sau din fericire semn ca au fost buni, s-au terminat imediat.

Ingrediente (pentru 16 muffins)

  • 300 ml lapte fierbinte
  • 80 g faina de porumb
  • 300 g faina de grau
  • 2 oua mici
  • 185 g branza proaspata (din iaurt)
  • 180 g cascaval
  • 110 g ardei gras taiate cubulete
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 2 lgt condiment pizza (contine doar ierburi)
  • 1 varf de lgt piper
  • 5 g praf de copt

     Decor:

  • branzica calcica - miez de lapte (125g)
  • ceapa verde

   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa).
3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator.  
4. Incorporam faina de grau amestecata cu praful de copt. Punem totodata, condimentul de pizza, piperul si sarea.
5. Punem ouale, branza si pasam totul cu  ajutorul unui mixer vertical.
6. Inglobam cascavalul razuit si ardeiul gras cu ajutorul unei linguri.
7. Punem compozitia in forme de briose unse cu unt/ulei si introducem in cuptor pentru 30 min.




8. Dupa ce scoatem din cuptor punem deasupra miezul de lapte si ceapa taiata.
 Nota!
 Mai puteti adauga masline, sunca sau orice altceva aveti la indemana si credeti ca s-ar potrivi.
S-aveti pofta!









 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.