M-am tot gandit zilele astea la chiftele din fasole. Daca din naut si linte se fac chiftele am zis ca sigur a
facut cineva din fasole si nu m-am inselat. Am cautat repejor pe net si am gasit reteta realizata de bucatareasa vesela Lelila, am adaptat-o gustului meu si m-am gandit sa v-o impartasesc.
facut cineva din fasole si nu m-am inselat. Am cautat repejor pe net si am gasit reteta realizata de bucatareasa vesela Lelila, am adaptat-o gustului meu si m-am gandit sa v-o impartasesc.
Ingrediente
- 500 g fasole cu bob mic
- 100 g orez
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 legatura patrunjel proaspat
- 1 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt marar uscat
- 1/2 lgt cimbru uscat
- 1/4 lg piper
- 1 lgt sare mare
- 5 catei de usturoi
- 4 lg pesmet
- ..........
- faina si/sau susan
- ulei
- apa
Cum procedam:
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte).
2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit.
3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.
4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
5. Morcovul si radacina curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera).
6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.
7. Cu mainile umezite luam cate putin din compoziie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.
bestialeee! nu pot sa cred cat de bestiale sunt! vreau si eu sa pap.. acum:))))
RăspundețiȘtergereIntr-adevar Laura! Da-mi adresa ca sa-ti trimit. :)
ȘtergereDes boulettes végétariennes qui semblent délicieuses. J'aime beaucoup.
RăspundețiȘtergereA bientôt
Merci beaucup, Nadji!
ȘtergereBisous!
Uite ca pe asta n-o stiam:) Arata bine!
RăspundețiȘtergerePe langa aspect, au si gust bun.
ȘtergereTrebuie sa incerc reteta!
RăspundețiȘtergereEu zic ca-i musai. Sa ma tii la curent. ;)
ȘtergereDeliziose le tue polpette. Un abbraccio, buona Pasqua Daniela.
RăspundețiȘtergereGrazie, Daniela! Bona Pasqua a voi!
ȘtergereNu stiam ca se pot face si chiftele din fasole.. Super idee!
RăspundețiȘtergereSe poate si is chiar grozave!
ȘtergereSunt o mancatoare de boabe;chiftelutele tale imi plac!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina! Te servesc cu drag.
ȘtergereSuper idee ... cred ca sunt foarte bune :)
RăspundețiȘtergereLa noi s-au devorat imediat. :)
ȘtergereLa cuptor sunt super bune, asa le fac si eu ;-) Pe bucatareasa vesela o cheama Liana, ca pe mine, pe blog e Lia, dar isi zice Leila ;-)))
RăspundețiȘtergerepuup
Asa e ! Eu sunt mai incantata de cele la cuptor decat de cele imbibate in ulei. Stiam de Leila ca isi spune si Lia, dar nu stiam ca o cheama Liana. :)
Ștergere