Pentru ca afara ploua, e ceata si-i destul de frig, m-am gandit sa incepem saptamana cu ceva "hot".
De vreo 2 - 3 ani ma batea gandul sa fac o prajitura picanta, dar am tot amanat. Asta pana de curand, cand am primit de la o prietena o ciocolata cu chili si m-am hotarat instantaneu sa o prestez. Asa ca, daca aveti gusturi ca ale mele mai excentrice, zic sa dati fuguta la bucatarie sa va apucati de treaba.Va doresc o saptamana minunata!
Blat
Glazura:
De vreo 2 - 3 ani ma batea gandul sa fac o prajitura picanta, dar am tot amanat. Asta pana de curand, cand am primit de la o prietena o ciocolata cu chili si m-am hotarat instantaneu sa o prestez. Asa ca, daca aveti gusturi
Blat
- 5 galbenusuri
- 2 albusuri
- 70 g zahar tos
- 50 g zahar brut pudra
- 100 g faina
- 3 lgt cu varf cacao
- 1 lgt rasa praf de copt
- 1 si 1/2 lgt piper cayenne
Glazura:
- 90 g ciocolata amaruie (75 % cacao)
- 1 lgt ulei
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.
4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.
5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.
6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul cayenne, apoi incorporam totul in ouale batute cu ajutorul spatulei.
7. Punem compozitia intr-o tava (eu am avut o tava conica cu baza tapetata cu hartie de copt) introducem in cuptor pana cand trece testul scobitorii, la mine a durat 30 min.
Glazura:
Punem ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe baie de aburi si o topim. Glazuram apoi prajitura racita.
Nota!
1. Puneti piper cayenne dupa gust, eu am pus cate 1/2 de lingurita odata, am amestecat, apoi am gustat.
2. Daca nu gasiti piper cayenne puneti pudra de chili.
3. Reducand cantitatea din blat, puteti pune piper cayenne si in glazura de ciocolata. ;)
Piperul Cayenne este de fapt o pudra de ardei iute.
Piperul Cayenne este de fapt o pudra de ardei iute.
Ma tenteaza sa gust!!
RăspundețiȘtergereAtunci te invit la o portie.
ȘtergereImi plac initiativele indraznete si cred ca e si foarte buna prajitura ta.
RăspundețiȘtergereAs recomanda-o pentru persoanele cu circulatie proasta.
Asa este! Multumesc!
ȘtergereCe formă drăguță are! Îmi place.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alina!
ȘtergereChiar este pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult.
ȘtergereN-am mancat niciodata.. dar n-as refuza!!!
RăspundețiȘtergerePupici
Cand ai drum prin Piatra Neamt, te invit la o felie. Pup!
ȘtergereEi, asta nu am gustat pana acum. Ciocolata amaruie imi place foarte mult, ca si gustul de iute. Trebuie sa incerc neaparat reteta.
RăspundețiȘtergereE delicioasa. dar te las sa te convingi.
ȘtergereCe deliciu ! Ma autoinvit la o portie :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura! Te poftesc cu drag!
ȘtergereRecunosc ca inghetata cu chili am mancat da prajitura niciodata. Cred ca este foarte buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina!
ȘtergereInteresanta combinatie! Cred ca mi-ar place!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gabriela!
ȘtergereScumpi, n-am tavita ca a ta, prin urmare zi-mi te rog, cu aprox dimensiunile unei tavi, Stiu ca suntem in post, dar ma bate gandul s-o fac pt fiul meu, studentel, care din pacate nu poate posti.Pupicei!!! ERIKA
RăspundețiȘtergereDraga mea, poti folosi o tava cu diametrul de 18 cm, sau chiar una dreptunghiulara pentru chec (20x10 cm).
RăspundețiȘtergereAceasta reteta e un pericol public. Daca te impinge pacatul sa o faci, risti inchisoare pe viata, cu executare, adica, saptamanal, vei fi obligata sa o faci chiar in portie dubla ptc poti fugi cu ea, sa te ascunzi, nu prea te rabda inima s-o imparti si va dati seama in ce belea te-a bagat ALINA? Hai s-o fac pe modesta si sa-i multumesc si sa nu ma creada o haina si o flamanda ii ofer un pupic pt "8 MARTIE" ERIKA
RăspundețiȘtergere:)))Erika, chiar m-ai speriat! :)))) Iti multumesc! Primavara frumoasa si tie!
ȘtergereAlina, pe bune, salveaza-ma te rog!!!!!! M-a chinuit talentul si m-am apucat de o crema{sa nu ma intrebi de unde am scris-o, ca nu mai stiu, c-ar fi vai de linistea ei,..... vorba vine} crema de lapte cu unt si lamaie, un rateu total, era mai mult sos decat crema, am incercat s-o intaresc cumva mai rapid cu niste lapte praf si fulgi de ciocolata alba.... si ce sa vezi isprava:avand pe masa mai multe boluri cu crema, in loc sa pun ciocolata unde trebuia, am pus cocos in crema. Nu se pupa lamaia cu cocosul nici cum.... cum pot s-o repar : cacao, nuci .alune ,esenta de? .....[tolomac] Pupici ERIKA
RăspundețiȘtergereAi pus untul cat era laptele cald? Fiindca de regula cremele cu unt se intaresc dupa racire daca ai procedat asa cum am intrebat. Era suficient sa pui ciocolata, dar o ciocolata cu procentaj mare de cacao care sa o intareasca. Acum daca tot ai facut boacana eu zic sa incerci sa-i dai alta destinatie fiindca nu stiu ce ai mai putea face sa o repari.
ȘtergereAlina, ce dor mi-era de tine !!!! Dau fuguta sa vad ce minunatii de post ai mai postat. Pupicei ERIKA
RăspundețiȘtergere