Nu pot sa ascund ca imi plac dulciurile, si drept urmare la cateva zile e musai, dar musai sa fac cate ceva dulce. Daca n-ar avea urmari asa "rotunjoare" as manca face zilnic, dar din pacate .... Ei bine, saptamana asta am facut o prajiturica cu gris. O faceam des in varianta "de dulce" si am zis sa experimentez si varianta de post. A iesit foarte gustoasa, in plus cei care au consumat-o nu si-au dat seama ca e complet vegana... Vreti si voi? 
Ingrediente
- 150 g gris
 - 120 g faina de grau
 - 110 g zahar tos
 - 30 g fulgi de cocos
 - 30 ml ulei de palmier
 - 50 ml sirop de tei
 - 2 lgt zeama de lamaie
 - 1 lgt bicarbonat de sodiu
 - coaja de la 3/4 lamaie
 - 450 ml apa cloclotita
 - .........................
 - zahar pentru pudrat
 
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190  °C.
2. Grisul il amestecam cu zaharul si le oparim cu apa clocotita.
3. Dupa ce s-a racorit incorporam faina, fulgii de cocos, uleiul de palmier, siropul de tei si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie amestecand bine.
4. Punem compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Ultimele 5 minute marim temperatura la 220 °C.
5. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar.
 Enjoy! 
 Nota!
Puteti inlocui apa cu lapte ;)  
Minunata...Cred ca are un gust nemaipomenit.Felicitari!
RăspundețiȘtergerePentru o prajitura de post, e tare gustoasa. Multumesc!
ȘtergereAcus intram in post asa ca e bine de stiut!
RăspundețiȘtergereAsa-i!
ȘtergereCe frumoasa este!! Pot servi si eu o portie?!
RăspundețiȘtergereDesigur Simo, draga mea! Pup
ȘtergerePrima felie e pt. mine, nu-i asa? ;-)
RăspundețiȘtergereAsa-i, asa-i. Cum de ai stiut?
ȘtergereInteresanta prajiturica ta, vreau sa o incerc si eu in zi de post :) Te pup
RăspundețiȘtergereSimpla si buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina!
ȘtergereEu vreau mai mult ca sigur!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Cu mare drag te servesc! Pup
Ștergere