Am ramas restanta cu niste retete facute mai demult. Sper ca nu va fi cu suparare pentru nimeni daca vin cu o prajitura pe care am facut-o ....hat, hat, tocmai de Craciun. Din pacate nu arata asa de grozav, pentru ca din cauza caldurii, ambalarii si transportului, glazura nu a facut fata, dar va asigur ca aromele si pufosenia te imbie sa mai ceri o bucata. :P
Blat
- 5 oua (marimea XXL)
- 110 g zahar tos
- 100 g zahar brun
- 215 g faina de grau
- 25 g cacao
- 5 g praf de copt
- 25 ml ulei de palmier
- zeama de la o portocala
- coaja de la 2 portocale
Sirop
- 100 ml apa
- 1 lg zahar tos
- 1 portocala
Glazura
- 300 g zahar
- 200 ml apa
- 2 lg miere poliflora
- 3 lg cacao
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam abusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.
4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.
5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.
6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.
7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.
8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de
30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca
blatul e copt.
Sirop
1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.
2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in sirop pana cand acesta se raceste.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam (eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.
Buna dimi..Servesc o prajiturica buna de la tine si ma duc la treaba!
RăspundețiȘtergereSpor la lucru!
ȘtergereCe frumoase sunt!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergerePrajiturile cu cacao si portocale sunt dementiale, preferatele mele! Pup
RăspundețiȘtergereTe servesc cu o bucatica! Pup
Ștergerebuna ai retete mininate as vrea sa te intreb daca nu te superi pot sa pun ulei normal de floarea soarelui succes in continuare prajitura trebuie sa fie fff gustoasa cu drag ely
RăspundețiȘtergereEly nu e nici un fel de problema daca folosesti ulei normal, poti folosi chiar si unt.
ȘtergereBiochimistule,ai plesnit-o!Arata super!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! Pup
ȘtergereEu zic ca arata foarte bine si eu am avut o browie pe care tare greu am fotogarfiato dar a fost tare buna, cred ca si parajitura ta la fel,greu de pozat buna la mancat, mie mi-o place!
RăspundețiȘtergereGlazura a fost problematica, din cauza ca s-a topit si astfel s-a dus si aspectul dorit, dar a fost tare gustoasa.
ȘtergereDe aratat arata extraordinar, si sunt convins ca aceasta combinatie cu portocala este delicioasa.
RăspundețiȘtergereEste delicioasa. Iti multumesc pentru vizita si pentru apreciere!
ȘtergereTare gustoasa aceasta prajitura!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Haplea! Hugs
ȘtergereNu pot sa spun decat: minunat! Blat de cacao cu portocale=love. Abia astept sa o fac si eu. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rita! Nu ai sa regreti daca o vei face ;) Pup!
ȘtergereBuna si aromata!
RăspundețiȘtergerePupici
Multumesc Mimmi! Pup
ȘtergereMmm, negresa cu portocale nu am mai mancat de mult...tare aromata, merge cu o cafea buna ;-) pup
RăspundețiȘtergereTe servesc cu o bucatica, dar trebuie sa aduci cafeluta. Pup
ȘtergereMmm... ce pofta mi-ai facut..
RăspundețiȘtergerePupici
Cu mare drag te servesc (chiar daca doar virtual)! Pup
Ștergere