Ca sa avem energie incepem saptamana cu un desert pufos si aromat. Vreti o felie? ;)
Blat:
250 g faina de grau
110 g zahar tos
72 g migdale macinate
250 ml apa minerala carbogazoasa
75 ml ulei de palmier
5 g praf de copt
1 mar golden
Caramel:
4 lg zahar tos
3 lg apa
1 lgt ulei de palmier
Blat:
250 g faina de grau
110 g zahar tos
72 g migdale macinate
250 ml apa minerala carbogazoasa
75 ml ulei de palmier
5 g praf de copt
1 mar golden
Caramel:
4 lg zahar tos
3 lg apa
1 lgt ulei de palmier
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Pentru caramel punem toate ingredientele intr-un vas non-aderent la foc potrivit cateva minute (pana cand isi schimba culoarea din alb in maro).
3. Ungem un vas (eu am avut de ceramica) cu caramelul preparat.
4. Pentru aluat, intr-un vas punem faina, migdalele macinate, zaharul, praful de copt si amestecam. Adugam apoi peste acestea apa si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Curatam marul de coaja si seminte si il feliem. Il punem in fundul vasului, pe caramel si turnam aluatul peste el.
6. Introducem vasul in cuptor. La mine a durat cam mult - 1h si 30 min - pentru ca vasul a fost de ceramica, dar intr-un vas din tabla se va coace mai repede, asa ca incercati cam dupa 35-40 min cu o scobitoare. Daca iese curata, atunci prajitura e coapta.
Pofta Buna!
Și eu vreau o feliuță mică-mică:).
RăspundețiȘtergereDesigur draga mea! Eu ma ofeream sa-ti dau o felie mai mare, dar fie cum vrei tu :P
ȘtergereNu pot refuza o feliuta, arata mult prea bine!!!
RăspundețiȘtergereCu mare placere te servesc Danuta!
ȘtergereMmmm buna buna...
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereNormal ca vrem o felie:) Delicioasa rasturnata!
RăspundețiȘtergere;;) Multumesc!
ȘtergereMa innebunesti cu prajiturile tale, care de mai mai delicioasa! pup
RăspundețiȘtergereNu mai mult decat o faci tu. ;)
ȘtergerePupici!