Ingrediente:
- 440 g faina de grau
- 150 g zahar tos
- 40 g seminte mac
- 13 g cacao
- 5 g praf de copt
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- 3-4 picaturi otet alb/zeama de lamaie
- 450 ml apa plata
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- 1 lgt esenta de vanilie
- ........
- 100 ml sirop de visine
- 100-150 g visine din sirop/ din compot
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt.
3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine.
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptor pentru 30-40 min, pe raftul din mijloc (faceti testul scobitorii).
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute la racit apoi transferam blatul pe o farfurie si taiem un strat fin din partea superioara pentru a se insiropa mai bine. Scaldam apoi blatul in sirop si punem visinele deasupra.
Enjoy!
Nota!
Puteti inlocui apa plata cu apa carbogazoasa sau cu lapte.
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptor pentru 30-40 min, pe raftul din mijloc (faceti testul scobitorii).
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute la racit apoi transferam blatul pe o farfurie si taiem un strat fin din partea superioara pentru a se insiropa mai bine. Scaldam apoi blatul in sirop si punem visinele deasupra.
Enjoy!
Nota!
Puteti inlocui apa plata cu apa carbogazoasa sau cu lapte.
Îmi plac prăjiturile cu vișine. Sunt bune tare.
RăspundețiȘtergereNoua ne plac prajiturile in orice fel :">
ȘtergereCe bine arata !
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere