Biscuiti mentolati cu crema de fructe

   Pentru ca am fost cumintei il asteptam pe Mos Nicolae, si nu oricum, ci cu niste biscuiti deliciosi ca poate i-or prinde bine la drum ;) Voi ati fost cuminti?

Ingrediente

  Aluat:
430 g faina de grau 
110 g zahar pudra
150 ml lapte de migdale
65 ml ulei de palmier
2 lgt esenta de menta
1 lgt esenta de vanilie

   Crema:
2 banane potrivite
2 kiwi
3 lgt zeama de lamaie
1 lgt esenta de menta
4 lg cu varf faina de orez expandat

   Decor:
60 g ciocolata amaruie (55% cacao)
2 lgt apa
2 picaturi de ulei

   Cum procedam:

  Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180
2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.
3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).
4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu. 
5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).
 6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.
7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.

   Crema:
  Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.

    Decor
  Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra facarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).

   Asamblare:
  Umpleti fiecare papion cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.

  Enjoy!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.