La multi ani tuturor celor care poarta numele Sf. Mihail si Gavril!
Va invit pe toti la o praji ciocolatoasa, molcoma si aromata. Merge grozav de bine alaturi de o ceasca cu ceai fierbinte.
Va invit pe toti la o praji ciocolatoasa, molcoma si aromata. Merge grozav de bine alaturi de o ceasca cu ceai fierbinte.
Ingrediente:
Blat
3 oua
1/2 cana zahar
2 lg cacao neagra
1 banana bine coapta
1/2 cana faina
Glazura
100 g ciocolata 55% cacao
2 lg smantana 12%
Decor
Nuca de cocos
Cum procedam:
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine.
2. Incorporam faina cernuta si cacaoa.
3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu scobitoarea, prajitura trebuie sa fie molcuta ;)
4. Punem smantana impreuna cu ciocolata intr-un vas pe flacara mica si amestecati continuu.
5. Lasam prajitura la racit dupa ce o scoatem din cuptor (eu am lasat-o maxim 10 min pt ca aveam musafiri), iar apoi turnam glazura de ciocolata, ornam cu nuca de cocos si dam la frigider macar 10 min.
La noi nu a apucat sa se raceasca...:D am papat-o asa calduta :"> Doar ce am scos-o pe masa si s-a "ras" din farfurie...
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.